Chomutovský zoopark je čím dál oblíbenější. V červenci padl návštěvnostní rekord!
Zoopark Chomutov je čím dál tím oblíbenější, letos v červenci padl návštěvnický rekord. Foto: Helena Hubáčková
Zajímavosti

Chomutov - Chomutovský zoopark je čím dál oblíbenější a vyhledávanější. Dokazuje to letošní léto. Během dvou měsíců ho navštívilo bezmála 85 tisíc lidí, což je zdaleka nejvíc za několik posledních let. Červenec se v návštěvnických knihách zapsal jako bezkonkurenčně rekordní v historii.

Areál se po nuceném šestitýdenním uzavření znovu zaplnil lidmi na konci dubna. Lidé si sem našli cestu hned v následujících týdnech, první prázdninový měsíc ale překonal veškerá očekávání i představy. Pomyslné počítadlo se zastavilo až na číslovce 49 419, což je o deset tisíc lidí více než za stejný měsíc loňského roku.

V zooparku mají ze zájmu návštěvníků ohromnou radost. „Jistě v tom hrálo svou roli, že většina lidí letos trávila dovolenou v Čechách,“ je si vědoma ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Zčásti nás tak navštěvovali turisté ubytovaní v regionu, které zlákalo vše, co nabízíme. Ale byli to také místní, pro které je náš areál alternativou dovolené – cíl pro klidný rodinný výlet. Obojí nás moc těší,“ dodává ředitelka.

Srpnová návštěvnost letní statistiku jen podtrhla a celkové číslo 84 970 za oba prázdninové měsíce opět překonalo dlouhodobou hranici. Loni to třeba bylo něco málo přes 81 tisíc, předloni dokonce necelých sedmdesát tisíc. Ředitelka a její tým však ve statistice nevidí jen čísla.

„Pro nás to znamená 84 970 návštěvníků a každý je jiný a má jiná očekávání,“ podotýká Fryčová. „Někdo chce obejít všechna zvířata a pídí se po informacích, další stráví většinu času u dětských atrakcí, jiný zase hledá klid a trochu odpočinku… Stále větší obliba nám snad dokazuje, že se nám daří myslet na všechno a rozvíjet zoopark po všech stránkách.“

S posledním srpnem skončila hlavní část sezony, takže například Safari Expres či zoovláček Amálka už budou jezdit jen o víkendu. Stejně tak komentované krmení už nebude probíhat ve všední dny, ale pouze o sobotách či nedělích. Letošní sezonu zoopark uzavře první říjnovou sobotu při tradičním Dni zvířat. Otevřeno však bude mít pořád, stejně jako v minulých letech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru