V Ústeckém kraji jsou opět filmaři. Natáčejí tu akční film pro Netflix
Foto zdroj: město Litoměřice
Zajímavosti

Ústecký kraj, Litoměřice - Město Litoměřice opět obsadili filmaři. Pro společnost Netflix zde natáčejí scény do akčního filmu. Jeho název ani jména herců však do skončení filmování město zveřejnit nemůže.

Z tohoto důvodu bude od 23. do 26. února a od 5. do 6. března omezen provoz v centru města. Filmový štáb totiž našel zázemí ve východní části Mírového náměstí, kde v těchto termínech nelze parkovat. Uzavření se týká i ulic Jezuitská a Wintrova, omezené parkování je i v ulici Mostecká. „Natáčet budeme hlavně v noci v interiérech kostela Zvěstování Panny Marie,“ upřesnil Martin Svoboda z produkční společnosti Stillking Films, která v Česku natáčela i slavné Bondovky nebo Spidermana.

Litoměřice mají filmaři rádi. „Společně se Žatcem a Úštěkem patří mezi města, která si produkční štáby oblíbily,“ potvrdila Barbora Hyškova z Filmové kanceláře Ústeckého kraje. V posledních letech zde byly natáčeny například filmy Extinction – Zánik, Dvojníci, Probudím se včera, Jak básníci čekají na zázrak nebo v minulém století nesmrtelné filmy Páni kluci nebo Dva lidi v ZOO.

Kromě pozitivního dopadu na marketing měst přináší přítomnost filmařských štábů i finanční užitek místním restauratérům, poskytovatelům ubytování, ale i městu. A to nejen za zábor veřejného prostranství. „Například v pondělí jsme schválili přijetí finančního daru ve výši 100 tisíc korun od produkčního štábu,“ informoval starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru