VIDEO: Střední škola v Ústí má průkopnické vybavení. Hybridní učebna může být jednou i v dalších školách
Hybridní učebna na Střední průmyslové škole v Ústí nad Labem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ústí nad Labem, Ústecký kraj - Situace, kdy není možné, aby byli všichni žáci ve třídě, se vyskytují čím dál tím častěji. Odpovědí na ně je distanční, lépe řečeno hybridní výuka, při které může učitel pracovat jak s žáky v lavicích, tak s těmi, kteří do školy přijít nemohli. Novou hybridní učebnou se může, jako první škola v Ústeckém kraji, pochlubit také Střední průmyslová škola Resslova v Ústí nad Labem.

Dvě velké obrazovky umožňující žákům vidět se navzájem a sledovat výukový program, kamery a další hardwarové vybavení. Takto se nyní učí v hybridní učebně, jež byla vytvořena za finanční podpory Ústeckého kraje.

https://www.youtube.com/watch?v=FL-E5qv8gho

Slavnostně otevřít učebnu a podívat se na hybridní výuku přijali na pozvání ředitele školy Jaroslava Mareše hejtman Jan Schiller a také radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková. „Na odborných středních školách, jako je tato, nové a moderní výukové prvky podporujeme. Vaše škola patří mezi tu vůbec první v našem regionu, která disponuje těmito chytrými technologiemi. Doufám, že zde budete spokojeni a na vlastní kůži poznáte zkvalitnění hybridní distanční výuky,“ uvedl před žáky hejtman Jan Schiller.

Na systém „učitel ve škole – žáci doma“ si v době pandemie všichni už zvykli. Na ústecké průmyslovce však zkoušejí průkopnické vybavení. „V republice je pouze několik škol, které mají vybavení pro hybridní výuku postavené na Microsoft Teams, Tato základní platforma byla doplněna o hardwarové vybavení,“ dodal Petr Rosol ze společnosti Softwareone.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru