VIDEO: Takhle se dělá streetfood ze zvěřiny. Špičkoví kuchaři vařili se žáky přímo ve škole
Kuchaři ZE MĚ projektu ve Střední odborné škole a středním odborvném učilišiti Roudnice nad Labem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Roudnice nad Labem - Že lze uvařit fantasticky kdekoliv, se přesvědčili žáci oboru kuchař – číšník Střední odborné školy a středního odborného učiliště Roudnice nad Labem. Nové zkušenosti čerpali i učitelé. Přijeli mezi ně kuchaři ZE MĚ projektu.

Je to akce, která je myslím docela velkolepá. Špičkoví kuchaři přijeli k nám do školy, aby motivovali, proč se učit v gastrooborech a jakým způsobem je učit," říká ředitelka školy Helena Všetečková.

ZE MĚ projekt je skupina kamarádů – vynikajících kuchařů, kteří vaří trochu jiným způsobem. Přímo v areálu školy si připravili svoji venkovní kuchyni a na uvítanou přítomným rozdali skvělou snídani – french toast. Když ledy roztály a kuchaři se přítomným žákům a učitelům představili, mohli se společně pustit do práce. Připravený byl daněk a malé divoké prase.

"Chtěli jsme dětem názorně ukázat, jak jde zvěř stáhnout, naporcovat a potom z nich udělat jídla, která znají. To znamená nějaké streetfoodové věci. Dneska to bude bageta, kterou určitě neznají v našem podání se zvěřinou. Stáhneme daňka, stáhneme divočáka, připravíme nějaké jídlo a upečeme super pečivo," přibližuje netradiční den ve škole Vojta Nemrava ze ZE MĚ projektu.

Přípravu žáci nemuseli jen sledovat, ale už od prvních úkonů se do ní sami zapojovali. Jde o neocenitelnou zkušenost a příležitost, kterou zdaleka nemá každý. Více v naší reportáži.

https://www.youtube.com/watch?v=rf1aJkC6QFM

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru