Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Telnice - Na nádraží v Telnici se minulý týden sešly stovky nadšených návštěvníků. Většinu z nich tam v den státního svátku přivezly čtyři speciální vlaky s kapacitními čtyřnápravovými osobními vozy řady Btx, které táhla legendární lokomotiva Bardotka, zvaná též Barča nebo Zámrača.

Akce v Telnici sloužila mimo jiné na podporu Kozí dráhy, na které kraj objednává Podkrušnohorský motoráček, a zároveň tím byla zahájena zimní turistická sezóna v Krušných horách.

„Nádraží v Telnici je bohužel poslední zastávkou zprovozněného úseku na trati z Děčína do Jeníkova - Oldřichova. Propojuje tedy turistické destinace České Švýcarsko a Krušnohoří, proto bych byl velice rád, kdyby byla trať obnovena v celé své délce. Potenciálem Krušných hor nejsou jenom turistika, cykloturistika a zimní sporty, ale i řada historických památek v blízkém okolí trati. Ať už jde o zámky Duchcov či nedaleký Klášter Osek. Především Památka UNESCO Hornická kulturní krajina Krupka by získala skvělé dopravní napojení“, vyzdvihl význam turistické linky T11 na Kozí dráze náměstek hejtmana Ústeckého kraje a radní pro oblast kultury, památkovou péči a cestovní ruch Jiří Řehák.

Foto: Ústecký kraj

Akci tradičně oživilo vystoupení herců Divadla V Pytli a Historického spolku Bílina. Ve spolupráci s obcí Telnice bylo zajištěno zhruba 15 stánků s adventními a řemeslnými výrobky, které podtrhly předvánoční atmosféru. Ve stánku Ústeckého kraje byla ve spolupráci s Destinační agenturou Krušnohoří z.s. představena turistická nabídka Ústeckého kraje se zaměřením na zimní sezonu. Nechyběl ani DÚK mobil Ústeckého kraje, kde se nabízelo předplatné na spoje Dopravy Ústeckého kraje, informace o spojích a turistických linkách. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru