Foto: Město Teplice
Zajímavosti

Ústecký kraj, Teplice - Ve středu 15. listopadu 2023 proběhlo v Zahradním domě v Teplicích promítání nového snímku Karla Strachoty. Film s názvem 1989: Chceme dýchat je založený na archivních záběrech a dobových materiálech dokumentujících tehdejší každodennost. Snímek zachycuje autentické situace a protagonisté zobrazují reálné postavy.

Děj vrcholí demonstracemi, které v Teplicích kvůli katastrofálnímu znečištění životního prostředí začaly týden před 17. listopadem 1989. Následně se proměnily v politické protesty. 

Po zhlédnutí filmu následovala moderovaná debata s režisérem Karlem Strachotou, historikem Michalem Loučem a pamětníkem teplických událostí a tajemníkem města Markem Fujdiakem. Diváci vznesli několik doplňujících dotazů, ale především chválili skvělé filmové zpracování. Za Teplice poděkovalo také vedení našeho města. 

Pokud jste na událost nestihli dorazit, můžete si snímek zdarma přehrát z pohodlí Vašeho domova ZDE. V odkaze naleznete i doprovodné a výukové materiály. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru