Energetici v regionu kontrolují síť velmi vysokého napětí za pomoci vrtulníku
Vrtulník při doplňování paliva. Foto: Michal Hrdlička
Zajímavosti

Ústecký kraj - Soukromá společnost z Olomouce provádí v našem regionu prostřednictvím vrtulníku kontroly sítě velmi vysokého napětí pro Českou energetickou přenosovou soustavu (ČEPS).

Kontroly se provádějí za použití termovize, se kterou kontrolují spoje a sváry na stožárech. Vrtulník doplňoval palivo ve Vyškově na rozvodně, odkud vzlétal na kontroly sítě.

Akciová společnost ČEPS působí na území České republiky jako výhradní provozovatel přenosové soustavy (elektrická vedení 400 kV a 220 KV) na základě licence na přenos elektřiny, udělené Energetickým regulačním úřadem podle Energetického zákona.

Udržuje, obnovuje a rozvíjí 41 rozvoden s 71 transformátory převádějícími elektrickou energii z přenosové do distribuční soustavy a trasy vedení o délce 3508 km s napěťovou hladinou 400 kV a 1910 km s napěťovou hladinou 220 kV.

1009vrtulnik1

1009vrtulnik2

Vrtulník při doplňování paliva. Foto: Michal Hrdlička

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru