OBRAZEM: Znáte tuto vyhaslou sopku v Krušných horách? Její dominanta připomíná palmový list
Hora Hirtstein. Foto: Jitka Fárová
Výlety

Německo – Hora Hirtstein je jenom kousek od obce Satzungu v Německu, pár kilometrů od hraničního přechodu Hora Sv. Šebestiána. Je to vyhaslá sopka v Krušných horách.

Na vrcholu hory, kde snad nikdy nepřestává foukat, stojí oblíbený horský hostinec. Kousek pod ním se už ale nachází zajímavá přírodní památka, úžasné čedičové varhany. Ty byly odkryty v bývalém malém lomu. V něm je jedna z nejvýznamnějších geologických zajímavostí v tomto kraji. Čedičové sloupky se v jednom místě rozbíhají do stran a připomínají listy palmy ve tvaru vějíře. Tento unikátní útvar je údajně známý od roku 1845.

Za jasného počasí můžou turisté vidět z Hirtsteinu Klínovec, Fichtelberg, Scheibenberg, Bärenstein a Pöhlberg. Cesta na vrchol hory je dobře značená a v horské chatě se dá pohodlně zajet i autem.

FOTO

KUDY TAM

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru