Proboštov – Obecní vánoční strom zasadily v pátek 14. dubna dopoledne děti z Mateřské školy Pastelka v Proboštově. Akci přihlížel dendrolog, aby byl stromek zasazený správně a ve správné hloubce. Před proboštovskou radnicí tak během několika málo hodin vyrostla dvoumetrová jedle bělokorá, která tady bude sloužit jako vánoční strom pro následující léta.

Podle vedení obce tak končí éra každoročního shánění, kácení a transportu vánočního stromu, které obec stálo nemalé peníze. Letos na Vánoce se sice stromek ještě zdobit nebude, ale Proboštovští kolem něj postaví konstrukci, kterou ozdobí. Vzhledem k poměrně rychlému růstu jedlí bělokorých lze předpokládat, že napřesrok se už obecní vánoční strom v Proboštově předvede před radnicí nazdobený v celé své kráse.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru