Zdeněk Nepustil ví o čajích všechno. Foto: MKŽ
Louny

Žatec - Prostřednictvím přednášky Čaje a jejich příprava zavítal do Městské knihovny Žatec lektor čajové tematiky a teatender Ing. Zdeněk Nepustil z agentury Dobré čaje pro inspiraci, pohodu a lepší zdraví. O čaje, byliny, čajovou kulturu a vše, co s ní souvisí, se zajímá desítky let. Zkoumá život čaje, jeho původ, pěstování, výrobu, přípravu i účinky. O své zkušenosti se podělil s návštěvníky přednášky a přichystal pro ně degustaci různých druhů čajů, díky které tak mohli čaj i jeho přípravu vnímat všemi smysly.

Ochutnali například vietnamský čaj zelený, bílý, černý z divokých keřů i starostromový „stříbrný“, indický čaj „dárdžiling“, tmavý čínský čaj z bambusu nebo léčivý thajský hořký meloun (okurku). Jako bonus okusili i bylinnou bílou čokoládu s hořkým melounem nebo španělské fritované mandle. Posluchači rádi využili možnosti si ochutnávané produkty na místě zakoupit. Velmi zajímavá a zážitková přednáška proběhla v sálku knihovny v pondělí 22. 4. 2024.

2604caje1 59605


Příště se mohou čtenáři a veřejnost těšit ve středu 15. května na cestopisnou přednášku s názvem Peru – tři světy v jedné zemi Jitky Zadražilové, autorky knih z řady Blondýna na cestách. Další zajímavou akcí bude v pátek 17. května beseda se spisovatelkou Marií Rejfovou, autorkou mimo jiné oblíbené série humorných detektivek s učitelkou Josefínou Divíškovou. Jste srdečně zváni! Informace a cenově zvýhodněný předprodej vstupenek již nyní v knihovně.

(mkž)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru