Lounsko - Podvodník se vyklubal z 46letého muže z Chomutova, který obelhal zaměstnace jedné stavební společnosti na Lounsku, aby získal zdarma střešní krytinu. Jak to dokázal?

Ilustrační foto

U poškozené firmy si objednal taškové tabule s příslušenstvím o určitém rozměru, vše v hodnotě 17 559 Kč. Za zboží, které několik dní poté dorazilo na prodejnu, zaplatil a byly mu vystaveny doklady, ale následně jej odmítl převzít s tím, že krytina má jiné rozměry. "Peníze mu tedy byly vráceny, načež povedený zákazník využil chvilkové nepřítomnosti obsluhy a z pultu doklady o zaplacení, které zároveň sloužily k vyzvednutí zboží ve skladu, následně odcizil," uvedla lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Další den se vykuk s těmito doklady vypravil k výdejnímu skladu a předložil je nic netušícímu skladníkovi, který mu zboží vydal. Podvodník si střešní krytinu odvezl a ještě týž den namontoval na realizovanou stavbu chaty.

Podvod byl však záhy odhalen a policisté dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu podvodu. "Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody," připomněla možný trest Jaromíra Střelcová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru