Zajímavá akce v Křížově vile: Přijďte si vyzkoušet, jak se tiskne kniha
ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Žatec - Žatecké muzeum láká na dvě netradiční akce připravené jako zpestření výstavy Příběh Mattioliho herbáře. V pátek 1. března přijďte do Křížovy vily nahlédnout do fungování renesanční tiskařské dílny. Hned na následující den je připraven program pro kreativní duše v podobě muzejní výtvarné dílny.

Návštěva knihtiskařské dílny, pátek 1. března, 13 – 17 hodin, Křížova vila

Ten, kdo dorazí, se dozví o historii psané i tištěné knihy. Povídání je protknuté ukázkami náčiní, materiálů, lití liter atd. Studio Bez Kliky přiveze funkční repliku historického tiskařského lisu. Zájemci si tak vyzkouší knihařskou práci z dob počátku knihtisku, každý účastník si vytvoří vlastní tisk, který si odnese domů.

V případě zájmu je možné objednat organizovanou skupinu o max. 30 členech na konkrétní čas: 13:00/15:30. Vstupné 60,- Kč/osoba.

Muzejní ex libris dílna, sobota 2. března, 13 – 17 hodin, Křížova vila

Výtvarná dílna, na které se dozvíte zajímavosti o ex libris a pomocí techniky linorytu si vyrobíte svůj vlastní návrh knižní značky. Dílna je vhodná pro všechny kreativce od 8 let, začátečníky i pokročilé, provede vás Ester Polcarová. Vše potřebné najdete na místě, nezapomeňte však na vhodné oblečení.

Na dílnu můžete přijít ve dvou blocích 13:00 - 14:30 a 15:00 – 16:30. Vstupné 30,- Kč/osoba. Zejména na ex libris dílnu doporučuje muzeum objednání předem. S dotazy a rezervacemi se obracejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na tel. 608 832 299.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru