Takto se v týdnu připravoval areál v Potůčkách na dnešní otevření, tedy na pátek 1. prosince. Foto: SKIPOT
Co se chystá

Krušné hory – Zatímco běžkaři už vesele brázdí stopy po hřebenech Krušných hor, sjezdaři netrpělivě sledují weby lyžařských center, kdy se spustí první vleky. Den D nastane už dneska, tedy v pátek 1. prosince. Jako první opět spouští vlek Skiareál Potůčky nedaleko Klínovce. Tam mají první lyžaři a snowboardisty přivítat o týden později.

„Sjezdovka podél vleku je vysněžená technickým sněhem, do toho sněží, po rozhrnutí hromad bude pokrytá minimálně 70cm vrstvou sněhu. Chystáme na pátek večerní. Tedy provoz od 17-20 hodin. V sobotu 9-16 a 17-20 a v neděli 9-16 hod. Provoz na další dny bude upřesněn v neděli. Těšíme se na vás," ohlásil už ve čtvrtek provozovatel rodinného skiareálu Potůčky. Jak probíhají úpravy sjezdovky, se můžete podívat ZDE.

Skiareál Klínovec již ohlásil zahájení sezóny na pátek 8. prosince. „Otevřeno bude denně od 9 do 16 a v provozu budou zatím modrá lanovka a sjezdovka Dámská, červená sjezdovka Pařezovka a k ní lanovka CineStar Express. Pokud vše dobře půjde, přidáme k tomu ještě červenou sjezdovku Přemostěná, ale to vám zatím ještě nemůžeme slíbit. Ale i tak si myslíme, že je na co se těšit!" ohlásil Skiareál Klínovec už v úterý. Jezdit se bude zatím za zlevněné ceny: dospělý/1 den = 790 Kč a dítě/1 den = 470 Kč.

Lyžařský areál na Klínech taktéž vydatně zasněžuje. Lyžovat se tam začne příští pátek. Foto: Sportareál Klíny

Stejně tak ohlásil částečný provoz i Sportareál Klíny na Mostecku. Rozjezd Pomy a lyžařské školy plánují na Klínech taktéž na pátek 8. prosince, a to už i s večerním lyžováním. Ovšem Mammut Bar bude otevřen již o tomto víkendu a poté od 8. prosince každý den.


„Pro běžkaře máme špatné i dobré zprávy. Na Mračném vrchu na pozemcích města Mostu se intenzivně těží dřevo a vypadá to, že se jen tak nepřestane. Oranžový, zelený a hnědý okruh jsou tímto nepoužitelné. Přesto se pokusíme v pátek 1. prosince odpoledne upravit alespoň žlutý okruh, trasu směr Klínská brána a modrý okruh okolo Jelení hlavy. Vzhledem k tomu, že okolí Mračného vrchu je nesjízdné, tak doporučujeme zaparkovat na parkovišti P3 v obci, přejít silnici a vydat se po upravené stopě směrem nahoru k bývalému polesí na konci Klínů. U polesí se napojíte na žlutý okruh a magistrálu směr Klínská brána. Směrem na Mníšek to zatím nezkoušejte. Parkovistě P4 "u vrtule" je kvůli těžbě dřeva mimo provoz," informuje Sportareál Klíny.

Ve skiareálu Český Jiřetín počítají s předběžným provozem od 16. prosince. V Mezihoří hodlají příští týden spustit umělé zasněžování. Na Alšovce vydatně zasněžují. „V létě jsme provedli dost změn a vylepšení v celém areálu, abychom nejen udrželi, ale snad i zvedli kvalitu našich služeb. Například byl instalován výkonnější kompresor pro rozvod vzduchu, zbudovali jsme plovoucí sání v retenční nádrži, ale také došlo k výměně potrubí v čerpací stanici. Dále jsme pořídili další sněžný kanon a tyč. Největší novinkou však bude nová hračka a to rolba PistenBully 400! Na konci loňské sezóny (naštěstí v neštěstí ) došlo k poruše naší věrné stařičké rolby PB200, kdy oprava by převýšila hodnotu celého stroje, a tak se město Klášterec nad Ohří rozhodlo pro pořízení zcela nového stroje," informuje své příznivce skiareál Alšovka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru