Lounsko a Žatecko - Ani v pátek třináctého nemusíte zůstávat doma, ale můžete si užít na různých zajímavých kulturních, sportovních i společenských akcích. Přinášíme vám několik tipů, co se dá nejen v našem kraji dělat v pátek a také o víkendu. Vyberte si například start nultého ročníku rally sprintu s páteční autogramiádou jezdců, spanilou jízdu cyklistů Mostem nebo třeba zažijte slety andělů či jazzový festival v Drážďanech.

MOST: Autodrom Most - THE MOST RALLY SPRINT

Pátek 13. listopadu od 17.30 hodin, sobota 14. listopadu od 8 hodin

Mostecký autodrom přichází s další novinkou, která potěší nejen příznivce motoristického sportu. Už v polovině listopadu závodní okruh přivítá nultý ročník exhibičního závodu v rally sprintu, ten ovládne areál závodního okruhu, ale i centrum Mostu 13. a 14. listopadu. Diváci se kromě samotného závodu, jemuž je vyhrazen areál autodromu v sobotu 14. listopadu od 12:00 do 15:00 hodin, mohou těšit na celou řadu doprovodných atrakcí. Vedle avizovaného slavnostního startu spojeného s autogramiádou jezdců na centrálním 1. náměstí v pátek v 17:30 hodin čeká návštěvníky i hudební vystoupení a ohňostroj. V sobotu bude areál autodromu přístupný pro veřejnost už od 08:00 hodin. Děti mohou zdarma využívat skákací race zonu a hřiště, připraveny jsou pro ně také soutěže. V polední přestávce jistě zaujme akrobatické letecké vystoupení či ukázky kaskadérského umění. V rámci offroad programu se zájemci mohou svézt i v bojovém vozidle pěchoty. Chybět nebude přehlídka historických vozidel a závodních speciálů – tahačů týmu Buggyra připravených na start legendární soutěže Dakar v příštím roce. Měly by dorazit i závodní trucky úspěšného roudnického týmu.


MOST: 1. náměstí - Spanilá jízda městem

Neděle 15. listopadu od 12.45 hodin

Tečku za letošní sezonou udělají cyklisté v neděli 15. listopadu, kdy vyrazí městem na spanilou jízdu na kole kolem Mostu. Cyklisté tím zakončí letošní cyklosezonu. Sraz účastníků bude v 12.45 hodin u kašny na 1. náměstí a start pak bude od 13.00 hodin. Společně poté vyrazí na poslední velkou letošní vyjížďku, která bude laděna v rekreačním a relaxačním tempu a zavede účastníky na významná místa Mostu, jako je například kostel Nanebevzetí Panny Marie, pravoslavný kostel, oblastní muzeum či park Šibeník.


CHOMUTOV: Hřebíkárna Jiří Schmitzer

Sobota 14. listopadu od 19 hodin

Přijďte na koncert herce a muzikanta Jiřího Schmitzera do chomutovské Hřebíkárny.


CHOMUTOVSKO: JIRKOV – Ve věži straší

Sobota 14. listopadu od 18.30 hodin

V Jirkovské věži se po roce opět probudí strašidla a duchové, které si nesmíte nechat ujít. Prohlídky strašidelné věži budou probíhat každou půlhodinu.


LOUNY: Centrum zdraví Gnoze - Zdravá sebeláska

Pátek 13. listopadu od 18 hodin

O tom jestli je zdravé mít rád sám sebe, se přesvědčíte na další přednášce v lounském Centru zdraví Gnoze. O zdravé sebelásce bude hovořit Míla Lukášová. Více se dozvíte v našem článku.


LOUNSKO: DOBROMĚŘICE – Večer světel

Pátek 13. listopadu od 17.15

Lampionový průvod projde Dobroměřicemi v pátek. Půjde se od sokolovny v 17:15 a akce má název Večer světel. Pokud máte chuť a lampion, přijďte. Občerstvení je zajištěno.


TEPLICE: OC Galerie Teplice - Slet andělů

Sobota 14. listopadu od 16 hodin

Slet andělů potěší v sobotu 14. listopadu všechny návštěvníky teplické Galerie. Po roce se opět do centra Teplic vrací andělé, kteří nebesky rozsvítí všechnu vánoční výzdobu tohoto obchodního centra. A přinesou také pohádku, krásnou hudbu, božský zpěv či závěrečný ohňostroj. Více jsme napsali v článku zde.


TEPLICKO: BÍLINA – DDM - Krajské kolo Mistrovství ČR v deskových hrách

Pátek 13. listopadu od 16 hodin

Máte rádi deskové hry? Zapojte se do otevřené postupové soutěže v deskových hrách Rummikub a Quoridor pro všechny věkové kategorie. Dva nejlepší z každé věkové kategorie postupují na republikové finále v Praze. Na vítěze čekají krásné ceny od firem Albi a Piatnik. Soutěž pořádá Dům dětí a mládeže Bílina.


ÚSTÍ NAD LABEM: Skorotice – Hostinec pod kaštany - Festival Sudety

Sobota 14. listopadu od 19 hodin

V sobotu začíná sedmý ročník festivalu se sudetskou tématikou, příběhy lidem, o lidech! V letošním roce bude festival zaměřený na autentické příběhy z minulého století. V sobotu začíná od 19 hodin koncertem undergroundových umělců NA TŘI AKORDY #3 : Louty, Sorry holka, Čistírna pokaždé jinak, Rohypnol, Anton G / WC, Intimní život, Josh (USA), Lidoví léčitelé, Blank Out, Blind Daters, Močový khameni, Bouchací šrouby, host: Petr „Píra" Jíra, v sále Hostince Pod Kaštany ve Skoroticích. Festival pokračuje až do 16. prosince.


ÚSTECKO: Zámek Krásné Březno - Strašidelný večer na zámku

Pátek 13. listopadu od 16:45 hodin

Strašidelný večer pro děti připravili na zámku Krásné Březno na pátek 13. listopadu. Zažijete hudební vystoupení žáků ZŠ a ZUŠ Husova, čtení dětem, které je zapojeno do projektu Celé Česko čte dětem, dále dětské tematické dílny, kde si mohou vyrobit např. strašidelný lampion. Rodiče mohou využít "volný čas" k návštěvě sklepení, kde vystoupí rocková kapela Cherry Owl. Na závěr návštěvníky čeká strašidelný lampionový průvod zámeckým parkem.


DĚČÍN: Centrum Pivovar - Slet Andělů s Darou Rolins

Sobota 14. listopadu od 16 hodin

Andělé se slétnou také v Centru Pivovar a rozsvítí vánoční strom. Uvidíte ty nejlepší akrobaty, uslyšíte kapelu Miro Šmajdy, Děčínský pěvecký sbor a Daru Rolins. Čekají vás nejen na akrobatická vystoupení, ale také andělé na chůdách, andělská pošta a workshopy pro celou rodinu.


DĚČÍNSKO: KRÁSNÁ LÍPA - 7. ročník cestovatelského festivalu Sedm divů

Sobota 14. listopadu od 12 hodin

Tradiční festival, který se koná v Domě Českého Švýcarska na náměstí v Krásné Lípě. Čeká vás sedm poutavých přednášek od různých cestovatelů a díky tomu se podíváte do celého světa. Občerstvení, které připravuje Potulná kuchařka a Kavárna U koček, bude nejen ve vegetariánském duchu po celou dobu festivalu zajištěno před přednáškovou místností. Milovníci piva se mohou těšit na Křinický pivovar a regionální pivo Falknštějn.


NĚMECKO: DRÁŽĎANY – Jazztage Dresden 15

Až do neděle 15. listopadu

Tuto neděli končí největší jazzový festival, který se odehrává letos již po patnácté na mnoha místech v Drážďanech, zahájen byl již 6. listopadu. Můžete zde zažít obzvláště silnou koncentraci skutečných hvězd jazzového světa. Pestrá škála žánrů festivalu sahá od swingu a moderny, spirituálu a jazzu přes funk, soul, world- a vokální akrobatiku až po tango a různé fúze. Dorretta Carter, která na festivalu v Drážďanech účinkovala již 2009 a byla tehdy jeho tváří, tentokrát vystoupí společně s tělesem Landesjugend-Jazz-Orchester 13. 11. a představí svůj program „Tribute to James Brown". Představí se zde i Tom Gaebel, kolínský interpret crooningu, který se skutečně velkým bigbandem 14. listopadu připomene sté narozeniny svého idolu Franka Sinatry. 14. a 15. listopadu zahraje jedinečný Chris Barber a saxofonová legenda Günther Fischer. Česká Harlemania naláká 14. 11. své posluchače na autentickou noční přehlídku swingové hudby třicátých let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru