16 tipů na víkend: Plesy v retro stylu i vítání jara na hradech a zámcích
Vyrazit si můžete třeba na retro ples. Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj – nadcházející víkendové akce nás zvou na zážitky spojené s vítáním jara a očekávání blížících se Velikonoc. Budou se konat též hudební akce, plesy, různé výstavy a divadelní představení. Zavítat můžete i k našim blízkým sousedům do Velké zahrady v Drážďanech, kde se po zimě opět rozjede i tamní parková železnice.

BIG CULTURE KŘEST IDIO & IDIO – KLUB DOMA, ÚSTÍ NAD LABEM

23. 3. od 20:00 hod., Music club Doma, Masarykova 3125/18, Ústí nad Labem

  • Zveme Vás na akci letošního jara, křest CD #melbys, ústecké punkrockové skupiny Idio&Idio. Kapela, která v roce 2016 vyhrála největší soutěž kapel Skutečná liga a v loňském roce objela ty největší festivaly (Rock for People, SázavaFest) včetně monstrózního polského Woodstocku pro 1,5 milionů lidí, vydává už svou druhou desku, která by měla být dospělejší, živější a líbivější.
  • Vstupné: předprodej 99 Kč, na místě 150 Kč

RETROPLES – DĚČÍN

23. 3. od 20:00 hod., Střelnice Děčín, Labská 691/23, Děčín

  • Ples ve stylu retro, na kterém si lidé v klidu a bez maturantů zatančí na své oblíbené a léty prověřené hity. Návštěvníky dále čeká tombola, zajímavá vystoupení, soutěže, retro DJ, 2 fotokoutky, charitativní dražba, vyhlášení královny a krále plesu a další zajímavostí!
  • Vstupné: 350 Kč

JARO JE TU... - MOST

24. 3., 15:30 hod., Koupaliště Ressl, Slovanská 802, Most

  • Pojďte s námi přivítat jaro procházkou po Resslu, plnit úkoly s jarní tématikou a opéct si buřtíka. S sebou buřtíka a dobrou náladu. Akci pořádá Středisko volného času, Most. Sraz u koupaliště nad schodama
  • Vstupné: 30 Kč/dítě

ZLATOVLÁSKA – DIVADLO ROZMANITOSTÍ MOST

24. 3. od 10:00 hod., Topolová 1278, Most

  • Hudebně - loutková verze klasické pohádky pro divadla i mateřské školky. Známý příběh o zemské spravedlnosti a nadpozemské lásce, která je její pomocnicí. Inscenace loutkoherečky souboru Divadla rozmanitostí Jitky Rakové, která propojuje tradiční (klasické) prvky loutkového divadla se současnými. Představení též prezentuje tvorbu řezbáře Vlasty Brože a autorské písně Adolfa Hájka. Inscenace je určena pro děti od 3 let.
  • Vstupné: Sobotní reprízová dopolední představení 80 Kč

VELIKONOCE – MUZEUM LIDOVÉ ARCHITEKTURY – ZUBRNICE

Od 24. 3. do 25. 3., 9:30 – 16:00 hod., Skanzen Zubrnice, čp. 74, Ústí nad Labem

  • Přijeďtě přivítat jaro do Zubrnic! Zpívat a tančit v sobotu k nám přijede folklórní soubor DYKYTA z Krásné Lípy a v neděli Horačky. Pro děti zahraje v sobotu pohádku Divadlo Tondy Novotného a v neděli Divadélko Ondřej. Představíme lidové zvyky, kraslice ozdobíme tradičními technikami (škrábání vajíček, drátování, zdobení voskovou batikou aj.) Čerstvě upečený mazanec provoní světničku tak jako i další jídla připravovaná dle starých receptů. Nejen kluci ocení možnost uplést si vlastníma rukama pomlázku. Připraveny jsou opět úkoly pro rodiny s dětma a také dílničky, kde je možné vyrobit si drobnost pro radost. Užijte si pěkný jarní den v Zubrnicích!
  • Vstupné: základní 50 Kč, snížené 30 Kč

VÝSTAVA MINERÁLY ČESKÉHO STŘEDOHOŘÍ – ÚSTÍ NAD LABEM

Do 25. 3. 2018, od 9:00 hod., Muzeum města Ústí nad Labem, Ulice Masarykova 1000/3

  • Výstava ukazuje jedinečnou kolekci minerálů z Českého středohoří, kombinující předválečné vzorky pocházející z českých muzeí s novodobými nálezy nerostů od soukromých sběratelů. K vidění jsou jehlicovité drůzy natrolitu, ukázky chabazitu, phillipsitu, thomsonitu, apofylitu, kalcitu, chalcedonu, vzácný zeofylit či největší nalezený aragonit a mnohé další. Mineralogické exponáty jsou doplněny velkoplošnými makrofotografiemi Petra Fuchse. Výstava představuje také specifika této vulkanické oblasti, včetně dědictví Josefa Emanuela Hibsche. Zvláštní pozornost je věnována těžbě a zpracování českého granátu.
  • Vstupné: základní 50 Kč, zlevněné 30 Kč, rodinné 100 Kč

2303decin

 

ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZONY V DĚČÍNĚ

24. 3. od 12:00 – 17:00 hod., Smetanovo nábřeží, Děčín

  • Soutěže pro děti, vlak Triangl, který dvakrát pojede trasu Hlavní nádraží - Prostřední Žleb - Děčín východ - Hlavní nádraží, cyklobus do Nebočad, plavba po Labi, běžecký závod, skvělé kapely, slanění Tyršova mostu, půjčování kol, raftů, paddleboardů nebo koloběžek, Cargo Gallery, testovací jízdy vozů Škoda a Volkswagen, zajímavé stánky s občerstvením nebo malé pivovary, to je jen krátký výčet sobotní akce. Zde vás celým dnem provede oblíbený děčínský moderátor Tomáš Kettner a zahrají vám osvědčené kapely jako Los Pelotudos, Jazz trio, či DC Headline. Letos je hlavním partnerem akce destinační agentura České středohoří, která zde symbolicky odemkne Labskou stezku a to cyklojízdou z Nebočad. Pro tuto příležitost město vypraví z autobusového nádraží cyklobus.
  • Vstupné: zdarma

ODEMYKÁNÍ ZÁMECKÝCH ZAHRAD – ZÁMEK DĚČÍN

24. 3. od 14:00 – 18:00 hod., jižní terasy, Dlouhá jízda 1254, Děčín

  • Zahájení nové turistické sezóny v zámeckých zahradách. Odpoledne s hudbou a dalším programem. Na děti i jejich rodiče čeká pátrací hra" Putování za Dřevánky", spojená s výrobou netradičních hraček.
  • Vstup volný (platí i v Růžové zahradě)

 

PLES JARA A PŘÁTEL VÍNA – LITOMĚŘICE

24. 3. od 20:00 hod., Kulturní a konferenční centrum Litoměřice, Na Valech 2028

  • Spojení dvou oblíbených plesů, Plesu jara a Plesu přátel vína, nabídne návštěvníkům nový zážitek v krásném prostředí, tanec i zábavu s přáteli. Užijete si nejen hudební program, který se bude současně konat v obou sálech Kulturního a konferenčního centra a nebudou chybět ani kvalitní vína přímo od vinařů.
  • Vstupné: Velký sál + balkon 250 Kč, Foyer/hradní sál 200 Kč, Hradní galerie 150 Kč

MUZEJNÍ VELIKONOČNÍ JARMARK – KRAJSKÉ MUZEUM CHEB

24. 3., 9:00 – 17:00 hod., Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 4/493, Cheb

  • Perníkáři, krajkářky, košíkáři, pletení velikonočních pomlázek, drátování velikonočních vajíček, malování a zdobení kraslic a perníků, které si budete moci také vyzkoušet, velikonoční dekorace, tradiční dřevěné hračky, prodej řemeslných a rukodělných výrobků, hrátky pro děti, sladké pečení a mnoho dalšího.
  • Vstupné: neuvedeno

HAUENŠTEJNSKÉ VÍTÁNÍ JARA – HRAD HAUENŠTEJN – KRÁSNÝ LES

24. 3. od 11:00 do 17:00 hod., obec Krásný Les, 363 01 OSTROV

  • První tradiční akce letošního roku už se blíží! Přijďte s námi na Hauenštejn přivítat jaro. A že bude veselo, to je více než jisté! S ochotníky z Kyšperského divadla nazdobíme Moranu a společně ji pošleme proudem Hornohradského potoka pryč. Po celém hradě na děti čeká jarní dobrodružná hra. O hudbu se postará Pepa z Depa – veselé písničky pro kluky a holčičky, pro táty a mamičky i pro dědy a babičky. Z Horního hradu se spolu vydáme na moře, do podsvětí, do hor a počkáme si na vlak. Roztančí Vás tanečnice Less clay. A roztodivné barevné kejkle Vás naučí kejklířky z Ohnivého divadla Ignis. Vyrobíte si něco pro radost v jarních tvořivých dílnách a třeba se i povozíte na koníkovi v hornohradském zámeckém parku. Pojďme vyhnat zimu z Krušných hor!
  • Vstupné: dospělí 150 Kč, děti 100 Kč, rodinné 450 Kč

VELIKONOČNÍ JARMARK – MUZEUM KARLOVY VARY

24. 3. od 12:30 do 16:30 hod., Nová louka 23, Karlovy Vary

  • Tradiční malování vajec voskem, pletení několika druhů pomlázek a další zvyky si můžete vyzkoušet na Velikonočním jarmarku.
  • Vstupné: 30 Kč

PLES MĚSTA LOUN

24. 3. od 20:00 hod., Kulturní dům Zastávka, Poděbradova 1135, Louny

  • Nenechte si ujít 3. Ples města Loun - "Zlaté šedesátky". Hraje Brand New Brand Praha, Taneční škola Fénix, půlnoční překvapení.
  • Vstupné: 400 Kč - V ceně vstupenky bohatý raut. Vstupenky v předprodeji v Městském informačním centru.

VELIKONOČNÍ DÍLNA – OBCHODNÍ CENTRUM CHOMUTOVKA

25. 3., 14:00 – 17:00 hod., 2. patro, ul. Dr. Farského 4732, Chomutov

  • Program dětské herny Kulíškov, malování velikonočních vajíček, aj.
  • Vstupné: neuvedeno

POHÁDKOVÝ KARNEVAL – LITOMĚŘICE

25. 3., od 15:00 hod., Hudební divadlo Hnedle Vedle/Velký sál, Kulturní a konferenční centrum, Na Valech 2028, Litoměřice

  • Dětský pohádkový karneval s písničkami z českých pohádkových filmů a seriálů, například: Jak se budí princezny, Tři oříšky pro popelku, Tajemství staré bambitky, Tři bratři, S čerty nejsou žerty, Princové jsou na draka, Včelka Mája, Lotrando a Zubejda a další. Čekají nás soutěže, tancování a hry za drobné odměny. Pojďte s námi do pohádek! Karneval tentokrát nejen pro princezny.
  • Vstupné: 80 Kč

KRÁLOVSKÉ PROBUZENÍ. KNÍŽECÍ ZAHÁJENÍ – VELKÁ ZAHRADA DRÁŽĎANY A PARKOVÁ ŽELEZNICE

25. 3., 10:00 – 17:00 hod., Kavaliershaus C, Hauptallee 10 | 01219 Dresden

  • Zahájení sezóny Státních zámků, hradů a zahrad Sasko. Když kvetou krokusy a bledule a jemná poupata se vzpínají ke slunci, pak začíná jaro v Sasku - zemi zámků. Společně s našimi návštěvníky chceme tuto příležitost oslavit a zveme vás na slavnostní zahájení sezóny. V exkluzivně otevřeném Paláci ve Velké zahradě představují Státní zámky, hrady a zahrady nejzajímavější události sezóny 2018 a nabízejí akce, jichž se můžete zúčastnit. Hudba a doprovodný program zaručují dobrou zábavu. Od poledne se poprvé po zimní přestávce projede Parková železnice Velkou zahradou. (start 12:30 hod. u nádraží Bahnhof Palaisteich). Odstartujte s námi do sezóny – srdečně vás zveme!
  • Vstup zdarma

Autor: Helena Jánošíková

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru