Hamerskou školu ovládne karnevalová exotika. Soutěžit jede i škola z Loun
Jeden z minulých ročníků kadeřnické soutěže v Litvínově-Hamru. Foto: archiv / Oldřich Hájek
Co se chystá

Litvínov - Střední odborná škola v Litvínově – Hamru tradičně připravila prestižní regionální soutěž Junior 2018. Letošní ročník se uskuteční 28. března 2018. Soutěž je rozdělena na dvě části, svůj um předvedou žáci oboru kadeřník a krejčí.

Tématem letošního již 19. ročníku kadeřnické žákovské soutěže Junior 2018 je Karneval v Riu. O prvenství budou bojovat mladí kadeřníci a kadeřnice z jedenácti škol, včetně hamerské.

Šestnáctý ročník krejčovské soutěže nese název Slet krásných čarodějnic. Soutěž je rozdělena do dvou kategorií - Rej masek a Pracovní oděvy. Na módní přehlídce se představí modelky a autoři modelů z pěti škol, opět nebude chybět ani domácí škola.

Soutěžící každý rok vytváří kreativní a mnohdy i extravagantní účesy, které se čistotou zpracování a originalitou dají srovnávat s tvorbou profesionálů. Divácky velmi úspěšné jsou i modely krejčích. V první kategorii s názvem Rej masek budou moci autoři popustit uzdu své fantazie, ve druhé kategorii Pracovní oděvy budou mít prostor k hledání kompromisu mezi funkčností a jedinečností.

Účesy v karnevalovém duchu ohodnotí odborná porota, ve které zasednou špičky svého oboru. Jako speciálního hosta přivítá hamerská škola Petru Měchurovou, která jako první žena na světě získala významnou cenu AIPP Grand Trophy a mnoho dalších ocenění, je ředitelkou školící Akademie Petra Měchurová v Praze, kreativní ředitelkou Houte Coiffure Francaise pro Českou republiku a ambasadorkou L´oreal Professionel. V odborné porotě také zasedne Andrea Josková – jedna z nejvýznamnějších osobností a stálic české kadeřnické scény, která je již dvacet let ambasadorkou L´oreal Professionel a členkou národního kreativního týmu L´oreal. Dále David Sýkora, majitel známého kadeřnického ateliéru David v Mostě a Gabriela Kejmarová, pravidelná účastnice Trend Vision Awards a Czech and Slovak Hairdressing Awards, kde umisťuje na předních příčkách, majitelka kadeřnického salonu Gabriela v Teplicích.

Škola přivítá v odborné porotě krejčovské soutěže Jiřího Moravce, majitele známého ateliéru Moravec v Teplicích, Lenku Rezkovou, majitelku krejčovského salonu Femme Fatale v Mostě a Janu Kohoutovou, dlouholetou odbornici v krejčovském oboru.

19. ročníku kadeřnické soutěže se zúčastní soutěžící z jedenáct škol:

Severočeská střední škola UL
Střední škola gastronomie a služeb Liberec
Střední odborné učiliště Sedlčany
Gymnázium bratří Čapků a První české soukromé střední odborné učiliště Praha 10
Střední škola řemesel a služeb Děčín
Soukromé střední odborné učiliště Industria Litoměřice
Střední odborné učiliště Hluboš
Střední odborná škola služeb a cestovního ruchu Varnsdorf
Spojená škola Žilina-Bytčica
Střední škola služeb a řemesel Stochov
Střední odborná škola Litvínov – Hamr

16. ročníku soutěže krejčovské soutěže Slet krásných čarodějnic se zúčastní soutěžící z pěti škol:

SOŠ služeb a cestovního ruchu Varnsdorf
Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov - Jirkov
Obchodní akademie a Střední odborná škola generála Františka Faitla Louny
Střední škola obchodu a služeb Teplice
Střední odborná škola Litvínov – Hamr

Soutěžní program:

9.30 slavnostní zahájení
9.45 zahájení soutěže oboru kadeřník
11.30 zahájení soutěže oboru krejčí
12.30 vyhlášení výsledků

(any)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru