Další policejní akce na lounských silnicích. Kontrolovali alkohol a drogy za volantem
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Louny - Lounští dopravní policisté se v prvním červnovém týdnu zaměřili především na řidiče, kteří by mohli být pod vlivem alkoholu nebo drog. Jejich hledáček nebyl v rámci dopravní akce TISPOL zaměřen jen na tyto hříšníky. Nemohli nechat zavřené oči ani před nedodržením ostatních pravidel silničního provozu.

V průběhu této akce, která na Lounsku probíhala převážně ve večerních hodinách, zkontrolovali dopravní policisté 102 řidičů. Ukázalo se, že 17 z nich porušilo povinnost pro ně vyplývající. Například 7 řidičů bylo řešeno za porušení rychlosti. Pokutu za nedodržení povinnosti být za jízdy připoután bezpečnostním pásem dostal 1 řidič. Špatný technický stav vozidla policisté zjistili ve 2 případech.

Alkohol před jízdou si zřejmě nedokázal odpustit 1 řidič a v 1 případě policisté odhalili v těle řidiče dokonce omamné a psychotropní látky.

Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru