Rybník zkrášlil krajinu u Lubence. Za sebou má téměř šedesát let
Rybník v Lubenci. Foto Libor Želinský
Louny

Lubenec – Krajinu a přírodu na jižním okraji Lubence zkrášluje pěkný rozlehlý rybník, který má za sebou už téměř šedesátiletou historii. Stavět se začal v roce 1960, předtím v místě byly louky. Vodní plocha, kterou využívají rybáři i rekreanti, je dnes už neodmyslitelnou součástí městečka.

Budování rybníka začalo v roce 1960. Za tři roky bylo dílo hotovo. Napuštěn byl v květnu 1963. Celé roky se o nádrž o rozloze přes čtyři hektary starají rybáři z lubenecké organizace. Na břehu v posledním desetiletí vybudovali pěknou klubovnu, několikrát se také musela opravovat hráz a bezpečnostní přeliv kvůli poškození po povodních. V rybníku je pestrá rybí „posádka“: kapři, štiky, cejni, dokonce i úhoři a mnoho dalších ryb. Po hladině se prohánějí kachny a někdy i labutě a další ptáci.

Místo je oblíbenou odpočinkovou zónou, po březích lidé chodí na procházky, u vody se scházejí rybáři a v létě i milovníci koupání.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru