Dopravce trápí nedostatek řidičů, autobusy vynechávají důležité spoje. Zda vám to pojede teď zjistíte jednoduše
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Ústecký kraj - Nedostatek řidičů autobusů u společnosti TD BUS a. s. (dříve BusLine) způsobuje v tomto týdnu výpadky některých spojů.

Aby měli cestující co nejlepší informace, zda jejich autobus jede či nikoliv, zajistil Ústecký kraj novou službu – informování o spojích formou SMS. Je nutné ji zaslat ve formátu DUK číslo linky (například DUK 739 pro cestu Žatec – Louny) na telefonní číslo +420 776 250 609.

„Cestující pošle SMS a následně obdrží informaci, zda jsou na lince omezení a případně jaká konkrétně. Informaci nelze poskytnout v jiném formátu, protože jsme omezeni rozsahem SMS. Cena za odeslanou SMS je dle tarifu tazatele, přijatou SMS tazatel neplatí,“ vysvětlil vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu Jindřich Franěk.

Cílem je informovat cestujícího, který ví, kam a jakou linkou pojede, zda je na jeho lince v daném nebo nadcházejícím dni nějaké omezení. „Stále platí, že můžeme podat pouze takové informace, které obdržíme od dopravce,“ dodal Jindřich Franěk.

Službu prostřednictvím SMS Ústecký kraj zavedl proto, že ne každý má přístup k internetu a ne každý se tam rychle zorientuje, aby našel potřebné informace.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru