Škoda po požáru školy činí šest milionů, zaplacena bude z pojistky
Červnový požár na střeše podbořanské školy. Foto čtenáři e-lounsko.cz
Louny

Podbořany – Škoda po požáru školní budovy v Příčné ulici v Podbořanech, kde začala v v závěru června hořet střecha, činí necelých šest milionů korun. Uhrazena bude z majetkového pojištění města, což po přezkoumání potvrdila Česká pojišťovna.

Požár vznikl 28. června kolem poledne a jeho intenzita se rychle stupňovala, zasahovalo u něj deset hasičských jednotek. Nikdo při něm naštěstí nebyl zraněn, děti v té době už měly mimořádné volno kvůli rekonstrukci budovy. Školní areál totiž prochází rekonstrukcí, která začala už před touto mimořádnou událostí. Následky požáru dosud nejsou zcela opravené – děti z prvního stupně v září zahájily výuku v náhradních prostorách, kde se budou učit pravděpodobně až do konce října. Teprve pak bude oprava dokončena a žáci se nastěhují do svých stálých tříd.

Informaci o škodě po požáru a způsobu uhrazení vzala v září na vědomí rada města Podbořan. „Škoda činí 5,9 milionu korun. Podle podmínek pojištění bude spoluúčast platit i stavební firma, a to částku deset tisíc korun,“ upřesnil starosta Podbořan Radek Reindl.

V Příčné ulici dříve působila bývalá praktická škola, nyní celý areál provozuje ZŠ Husova.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru