Náměstíčko v Nepomyšli zaplnily stovky lidí
Návštěvníci na oblíbeném Mikulášském jarmarku v Nepomyšli. Foto Libor Želinský
Louny

Nepomyšl – Na náměstí pod kostelem sv. Mikuláše v Nepomyšli u Podbořan proběhl v sobotu tradiční Mikulášský jarmark a zúčastnily se ho stovky lidí. Děti dostaly pěkné balíčky s nadílkou, dospělí se zahřáli svařeným vínem, bramboráky či klobásami od stánkařů a hasičů z Krásného Dvora, takže i navzdory studenému nevlídnému počasí s deštěm a silným větrem panovala dobrá nálada.

Oblíbené setkání uspořádal městys Nepomyšl. V kulturním programu na náměstíčku vystoupili například heligonkáři s lidovými melodiemi, mladý písničkář Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, který byl nominován v kategorii objev roku v loňském (a zatím posledním) ročníku Českého slavíka, rocková kapela Legendy se vracejí, nabízející staré pecky od domácích i zahraničních tvůrců.

V kostele sv. Mikuláše, který byl nedávno opraven, proběhla ve 13 hodin slavnostní mše, potom byl otevřen k prohlídkám. Večer v něm koncertoval pěvecký sbor ze Žihle, což je každoroční tradice. Po setmění byl také rozsvícen živě rostoucí ozdobený strom na náměstí a všichni si užili příjemné odpoledne v předsvátečním čase.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru