Skauti přivezou do Žatce tradiční symbol Vánoc, Betlémské světlo
Betlémské světlo bude v Žatci od soboty. Ilustrační foto: Město Žatec
Louny

Žatec - V letošním roce se uskutečnila třicátá cesta skautů s Betlémským světlem. K této příležitosti neproběhlo předávání světla ve Vídni, ale v Linci, kde celá novodobá tradice začala (sídlí zde ORF Horní Rakousko). Českou výpravu proto letos vedli skauti z Českých Budějovic a z Plzně.

Slavnostní ekumenická bohoslužba letos proběhla v sobotu 15. prosince v linecké katedrále Neposkvrněného Početí Panny Marie (Mariendom). Odtud přivezli skauti Betlémské světlo do ČR vlakem Os 3806 Donau Moldau.

Betlémské světlo se s pomocí skautských kurýrů rozváželo vlaky po České republice v neděli 16. prosince. Téhož dne proběhlo slavnostní přivítání Betlémského světla ve třech katedrálách: v Brně na Petrově, v Praze u svatého Víta a v Olomouci u svatého Václava.

V Žatci bude Betlémské světlo k dispozici:

Sobota 22.12. v restauraci U Zlatého beránka od 15:00 do 18:00

Neděle 23.12. náměstí Svobody v 18:00 hod.

Pondělí 24.12. náměstí Svobody v 10:00 a ve 14:00

Pondělí 24.12. Staňkovice u školky v 10:00 a v 14:00

Půlnoční mše od 16:00 v Děkanském kostele

Rozvoz starším či nemohoucím lidem domů v neděli mezi 16:00 – 18:00 dle domluvy na telefonním čísle 604 515 400.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru