ANKETA: Hledá se Rozhledna roku 2018. O titul se uchází i vyhlídková věž na Rubínu
Nová vyhlídková věž na Rubínu. Foto Libor Želinský
Louny

Podbořany - Opět po roce je tu anketa Rozhledna roku 2018, kterou vyhlašuje Klub přátel rozhleden, z.s. O titul se uchází také rozhledna na vrchu Rubín poblíž Podbořan. Podpořte ji svým hlasem.

Nová dřevěná vyhlídková věž o výšce necelých šesti metrů slouží turistům na Rubínu, oblíbeném kopci u Podbořan, od září loňského roku. Stavěla se celé uplynulé léto. Na vrcholku kromě dřevěné věže přibyla i ukázka opevnění z kůlů ve stylu starých slovanských hradišť, dále také zábradlí trochu omezující vstup na nejpříkřejší části svahu se skalami, kde by mohlo dojít ke zřícení.

Všechny tyto prvky jsou vyrobeny z dubového dřeva; na stavbu prý bylo použito kolem pěti stovek dubových klád. I výstup na samotnou vyhlídkovou věž je povolen jen na vlastní nebezpečí, na což upozorňuje cedule uvnitř.

Podpořit tuto rozhlednu můžete zasláním svého hlasu na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. s textem Volím č.5 Rubín - hradiště u Podbořan. Hlasovat můžete až do 28. února 2019.

1501rubin2

1501rubin1

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru