Pořádně se oblečte! Předposlední lednový týden pořádně bude mrazivý a suchý
Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko a Žatecko - O víkendu se Česká republika dočkala prozatímně nejsilnějšího mrazu stávající meteorologické zimy – na šumavské stanici Kvilda-Perla rtuť teploměru klesla až k -32,4 °C. Velmi chladno bylo rovněž u nás v regionu, kde se denní minima pohybovala okolo -10 °C.

V pondělí 21. ledna bude slunečno, avšak pouze v případě, že se rozpustí nízká oblačnost. Zda se tak stane, nebo ne, to se dozvíme při pohledu z okna. Ale numerické modely jsou toho názoru, že se přeci jen rozplyne. Každopádně sněhové vločky vzduchem plachtit nebudou. Nejvyšší odpolední teploty okolo -5 až -1 °C, ráno v minimu kolem -4 až -8 °C, vyjasní-li se v noci, tak kolem -8 až -12 °C.

V úterý 22. ledna se prakticky nic nezmění. V průběhu noci a částečně i jitra to vypadá na oblačno až zataženo oblaky vysokého patra, jinak po zbytek den jasno. Alespoň za předpokladu, že se po nebi nerozprostře stratus neboli nízká oblačnost. V tomto ohledu jsou šance padesátiprocentní... Nejvyšší odpolední teploty okolo -5 až -1 °C, ráno v minimu kolem -6 až -10 °C.

Ve středu 23. ledna počítače zasvěcené meteorologii počítají, kvůli přechodnému jižnímu až jihovýchodnímu proudění, s celodenní přítomností nízké oblačnosti, takže od rána až do večera zataženo a nic víc. A nejspíše tomu takto skutečně bude. Nejvyšší odpolední teploty nadále okolo -5 až -1 °C, ráno v minimu kolem -5 až -9 °C.

Ve čtvrtek 24. ledna by se teoreticky mohla objevit nějaká ta sněhová přeháňka, navzdory tomu zůstává příchod ladovské zimy do nížin naprostou utopií. Požehnány nechť jsou Krušné hory, bez nich by lidé pod nimi vlastně nevěděli, co to ten sníh je. Čtvrteční nejvyšší odpolední teploty asi okolo -4 až 0 °C, ráno v minimu asi kolem -3 až -7 °C.

O víkendu, bohužel, patrně dorazí oteplení v podobě denních maxim okolo 0 až 4 °C, tedy z nížin se ta špetka sněhu zjevně vytratí. (soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru