Lidé se vydají zapálit svíčky za zesnulého Marečka, pro otčíma i matku žádají nejpřísnější tresty
ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V sobotu uplyne týden od smrti malého Marečka z Loun, který by v březnu oslavil třetí narozeniny. Ačkoliv kriminalisté neuvedli přesnou příčinu chlapcova úmrtí, Lounští viní z jeho smrti přítele matky. Lidé se na sociálních sítích bouří a pod fotografiemi otčíma i matky každou minutu přibývají nenávistné komentáře.

Na Facebooku vznikají i další skupiny, kde lidé dvojici veřejně pranýřují a přejí jim jen to nejhorší. Chystají se dokonce vydat na lounské náměstí a společně zapálit svíčku jako vzpomínku na Marečka. K události se stále připojují další a další lidé. Sraz je na Mírovém náměstí v neděli ve 14 hodin.

Sociální sítí koluje také petice, která žádá pro oba rodiče co nejpřísnější tresty. "My, zde podepsaní, žádáme orgány činné v trestním řízení o řádné vyšetření případu a o udělení nejvyššího možného nepodmíněného trestu pro J.K. a S.T. za týrání dítěte s následkem smrti, ke kterému došlo v únoru 2019," stojí v petici, která získala už deset tisíc podpisů. Podle autorky petice týral obviněný mladík syna své přítelkyně tak dlouho, až chlapeček zemřel. "Matka jen přihlížela v obavě, že by mohla přijít o svého přítele a nechala syna v bolestech a utrpení pomalu umírat," píše dále v petici.

Mladý muž, kterého kriminalisté zadrželi ještě téhož dne, kdy chlapec zemřel, byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a týrání a nyní čeká na soud ve vazbě. "Kriminalisté si vyžádali znalecké posudky a v dané věci musí počkat na jejich výsledky," uvedla naposledy k případu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru