Strážníci z Postoloprt uspořádali přednášku pro seniory na téma Bezpečnost a rozdávali kapesní alarmy
4x foto: Michal Hrdlička
Louny

Postoloprty - Městská policie Postoloprty uspořádala přednášku pro seniory se zaměřením na bezpečnost seniorů. Tuto přednášku vedl a přednášel ředitel městské policie Roman Kaleja a jeho zástupce Jaroslav Myslikovjan.

Cílem tohoto projektu bylo seznámení seniorů s možným nebezpečím, se kterým se mohou v běžném životě setkat. Následně městská policie poskytla rady, jak tomuto nebezpečí předejít.

Obsahem této přednášky bylo zaměření na všeobecnou bezpečnost, tedy jak se chovat na ulici, na co si dávat pozor a jak postupovat v případě napadení. Dále se jednalo o bezpečí doma, tedy jak postupovat a na co si dávat pozor v případě podomních prodejců a jiných podvodníků.

Dalším tématem byl podvodný prodej na ulicích, poslední téma bylo domácí násilí. Městská Policie Postoloprty seniorům vysvětlila a předala cenné rady, jak ve výše uvedených případech reagovat a jednat. Městská policie seniorům dále věnovala takzvané kapesní alarmy, které mohou v případě nebezpečí použit. Všichni byli s používáním kapesních alarmu na místě seznámeni.

Dále městská policie seniorům věnovala reflexní pásky, které se používají za snížené viditelnosti. I s touto problematikou byli senioři seznámeni.

Poslední věci, která byla seniorům věnována, byly praktické kartičky s telefonickými kontakty na všechny Tísňové linky, linky bezpečí a samozřejmě i na městskou policii.

Přednáška byla velmi úspěšná a jak nám ředitel městské police Roman Kaleja uvedl, chystá pro seniory další projekt zaměřený na praktickou sebeobranu, o kterou senioři během přednášky projevili zájem.

Foto

2603seniori2

2603seniori3

2603seniori4

(ROMAN KALEJA)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru