V Křížově vile bude k vidění výstava o historii másla. Můžete si vyzkoušet jeho stloukání
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Regionální muzeum K. A. Polánka vás zve do své pobočky v Křížově vile na zahájení výstavy Je libo kousek máslíčka?, které se uskuteční ve čtvrtek 9. května od 17 hodin.

Na výstavě se dozvíte o historii výroby másla, jaké suroviny a náčiní se při jeho výrobě používají, k čemu sloužila máselnice a hlavně bude vystavena početná sbírka vyřezávaných máslových forem sběratele Václava Šutery z Prahy. Výstava potrvá do 28. července.

K výstavě, jak už bývá u nás tradicí, připravujeme doprovodné akce. Ve dnech 23. - 24. května a 5. - 6. června vždy od 9:00 do 17:00 si můžete vyzkoušet stloukání másla. Oba červnové dny budou navíc obohaceny o ukázky vyřezávání máslových forem, které předvede Vlastimil Ajksner z OM Louny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru