V sousedním okrese onemocněli tři dospělí dávivým kašlem. Záchvaty končily až zvracením
Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj - Tři případy dávivého kašle zaznamenali hygienici v posledním dubnovém týdnu u dospělých osob z Teplicka. Nemocní byli ve věku od 31 do 46 let.

O nemoci informovala Krajská hygienická stanice Ústeckého týdne v souhrnu epidemiologické situace na území kraje v 17. týdnu tohoto roku.

Ve dvou případech dávivého kašle se jednalo o rodinný výskyt, byli to rodiče dvouměsíčního dítěte, u kterého bylo onemocnění dávivým kašlem diagnostikováno již před třemi týdny. Otec dítěte trpěl suchým, dráždivým kašlem se záchvaty končícími někdy až zvracením už od začátku března 2019 a byl pravděpodobným zdrojem onemocnění i pro svoji partnerku a dceru.

Spalničky v Ústeckém kraji nebyly

Ve stejném období, tedy od 22. do 28. dubna, nebyl v Ústeckém kraji žádný nový potvrzený případ spalniček. Od začátku roku 2019 zde byly hlášeny čtyři případy potvrzených spalniček (2 onemocnění v lednu, 1 v únoru a 1 onemocnění v březnu 2019). Ve všech čtyřech případech onemocněly dospělé osoby. Ve třech případech k nákaze došlo pravděpodobně mimo území Ústeckého kraje - jednalo se o osoby s častými pobyty v Praze. Bylo šetřeno i několik dalších podezření na onemocnění spalničkami, které se však nepotvrdily.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru