Žatečtí školáci dosáhli skvělých výsledků na krajských a republikových soutěžích
Dominika Mužíková za sportovní klub Bohemia sport Žatec vyhrála krajské závody v běhu na 60 metrů v kategorii přípravek v Ústí nad Labem a vybojovala 1. místo ze 47 závodnic. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Výborných výsledků dosáhli v minulých dnech mladí žatečtí sportovci, žáci zdejších základních škol, na krajských a republikových soutěžích. Žatečtí školáci se prosadili v atletice, fotbalu i volejbalu.

Dominika Mužíková za sportovní klub Bohemia sport Žatec vyhrála krajské závody v běhu na 60 metrů v kategorii přípravek v Ústí nad Labem a vybojovala 1. místo ze 47 závodnic. Její čas byl 9,10 s. Ve skoku do dálky se umístila na 8. místě ze 33 závodnic.

Po roce se opět rozběhla Sportovní liga ZŠ o pohár ministra školství ve volejbale. Stejně jako v minulých letech měla zastoupení i ZŠ Komenského alej, která složila kvalitní volejbalový tým, jehož základem byla především děvčata místního VK Sever Žatec.

Dívky úspěšně prošly nejprve okresním kolem, které se konalo 24. dubna v hale VK Sever Žatec, kde postupně porazily týmy žateckých základních škol i nižšího stupně gymnázia. Postoupily tak dál do krajského kola, které proběhlo 9. května v Jirkově, a i zde se role favorita zhostily s naprostým přehledem.

2105volejbalistky

Žatecké volejbalistky. Foto zdroj: město Žatec

Stejně jako v minulém roce se žateckým děvčatům podařilo i letos probojovat se do užší kvalifikace o republikové finále. Ta se uskutečnila v úterý 14. května ve sportovní hale v Teplicích. Ani zde si žatecké volejbalistky neudělaly ostudu a obsadily krásné 3. místo.

Žatecký tým hrál ve složení: kapitánka Adéla Baronová, Eliška Halgašová, Katka Svobodová, Adéla Honzátková, Anička Liptáková, Míša Jaržábková, Aneta Šťastná, Anička Wiedová, Eva Černá a Daniela Repčíková.

„Přestože jsou některé holky ze svých volejbalových zápasů zvyklé pohybovat se v nejvyšších republikových soutěžích, pro naši školu je to v tomto sportu velký úspěch. Benjamínci týmu Anetka, Anička a Evča ze 7. A jsou pak příslibem do budoucna,“ zdůraznila úspěšný výsledek učitelka Kamila Rodová.

Tým fotbalistů ZŠ Komenského alej, konkrétně také osm hráčů oddílu Junior Žatec, se zúčastnil v pondělí krajského finále turnaje McDonalds Cupu v Teplicích. Deštivé počasí klukům moc nepřálo, ale ve slušném umístění jim nezabránilo. Osm vstřelených branek v krajském finále stačilo na celkové sedmé místo v Ústeckém kraji z 258 zúčastněných škol, což je velmi dobrý výsledek. (red)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru