VIDEO: I v Žatci již budete moct ochutnat indickou kuchyni
I v Žatci již budete moct ochutnat indickou kuchyni
Louny

Žatec - Je zdravá, originální, oplývá rozmanitými a jedinečnými chutěmi a spoustou zeleniny. Již za několik dnů budete moct indickou kuchyni poznat i v Žatci. V hotelu Zlatý lev již brzy otevřou novou indickou restauraci Jaipur, kde budou vařit rodilí Indové.

Jaipur najdete v Hotelu Zlatý lev ve stávající restauraci a vedle indické kuchyně sem můžete zajít i na kontinentální.

„Každých 14 dní jsem jezdil do Žatce do jedné restaurace vařit indickou kuchyni a lidem tato kuchyně moc chutnala. Rozhodl jsem se hledat vhodné prostory, abych v Žatci indickou restauraci otevřel. Pak do mé mostecké restaurace zavítal majitel hotelu Zlatý lev a domluvili jsme se, že indickou kuchyni budeme vařit zde,“ prozradil Sumeet Sahu, majitel indické restaurace Namaste India v Mostě, či Jaipur v Chomutově.

Indické jídlo první zákazníci ochutnají v Žatci začátkem června. Ind Sumeet Sahu, kuchař, jenž pochází z Jaipur (Džajpur) - růžového města Rádžasthánu a který se kuchařskému umění v Indii vyučil, získal zkušenosti v několika vyhlášených restauracích v Indii a v roce 1999 dostal nabídku pracovat v pěti-hvězdičkovém hotelu v Brně. Pak následovaly Teplice, Praha, Německo. Až se mu naskytla příležitost pronájmu restaurace v Mostě. Tam si již brzy po otevření restaurace Namaste India získala své příznivce. Následovalo otevření restaurace Jaipur v Chomutově a nyní otevírá Jaipur v Žatci. V blízké době hodlá otevřít další restauraci i v Lounech.

Typické pro jeho restaurace je, že v kuchyni vaří pouze rodilí Indové. Většinu přísad, zejména koření si dováží z Indie, v Česku kupuje jen to, co by bylo složité či velmi nákladné dovážet, či to, co rychle podléhá zkáze, například maso, zeleninu, mouku.

Podívejte se na video z indické restaurace stejného majitele ze sousedního Mostu zde:

https://www.youtube.com/watch?v=CQrvgl1A7jk

Indická kuchyně obsahuje hodně zeleniny. „V Indii si jen málokdo může dovolit koupit maso. Lidé tam žijí velmi skromně. Naučili se využívat vše, co roste a zpracovat to do jídla. Zeleninu, luštěniny. Indická kuchyně zná například mnoho druhů čočky. Typické pro naši kuchyň je její pikantnost a voňavé koření. V naší restauraci mohou lidé ochutnat totožné jídlo, jako v některé z nejlepších restaurací v Indii. Máme také výběr pouze vegetariánských jídel, která se v Indii jí nejčastěji,“ prozradil Sumeet Sahu.

Co z indické kuchyně vám můžeme doporučit? Určitě ochutnejte speciální indický čaj. Je výborný a překvapí zajímavou a lahodnou chutí. Určitě byste neuhádli z čeho je uvařený. Ze zázvoru, kardamonu, libečku, hřebíčku, bobkového listu a smetany. Těšit se můžete i na originální Indický chléb, pečený ze speciální indické mouky chapati, vody a soli, může být ochucen i různými příchutěmi, například česnekový, sýrový, máslový nebo bramborový, má i sladkou variantu se smetanou a kokosem. Z hlavních jídel patří k těm nejoblíbenějším především pálivé Vandaloo, kuřecí, či jehněčí, dále skvělé Tandoori, což je jídlo podávané na rozpáleném plátu, ženy oceňují nasládlé kuřecí Mango Chicken. Ze sladkostí stojí za ochutnání Mangocreme, který se připravuje ze šťávy z manga, kokosu, mandlí a růžové vody, všechny ingredience jsou opět dovezené z Indie. Přestože v Indii lidé jedí zejména vegetariánskou stravu, v restauraci bude bohatá nabídka jídel s masem, jehněčím, kuřecím, z ryb či mořských plodů.

Nová indická restaurace v Žatci bude nabízet také polední menu či polední bufet. Tak můžete ochutnat více jídel a více chutí indické kuchyně. Výjimkou nebudou ani občasné ukázky tanců z Bollywoodu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru