Zahradní slavnost v Žatci byla i poděkováním za velkou rekonstrukci Domova pro seniory
Zahradní slavnost byla i poděkováním za velkou rekonstrukci Domova pro seniory. FOto: Město Žatec
Louny

Žatec - Posezení u jídla, pití a oblíbené hudby, které klienti Domova pro seniory v Žatci zažívají třikrát do roky při Zahradní slavnosti, bylo včera odpoledne ještě slavnostnější. Setkání bylo zároveň slavnostním ukončením velké rekonstrukce. Během několika let dostal domov novou fasádu, okna, dveře či část střechy.

„Práce byly ve třech letech rozděleny na dvě etapy, celková hodnota prací byla 16 milionů korun. Z nich jsme 4 miliony získali jako dotaci od ministerstva práce a sociálních věcí, zbytek plynul z rozpočtu města Žatce, za což musíme poděkovat,“ popsal rozsah prací ředitel domova Petr Antoni.

Zateplování Domova pro seniory tím skončilo, vylepšování prostorů pro více než 120 klientů ale bude pokračovat. V nejbližší době se dokončí práce na pergole, z níž vznikne jakási zimní zahrada před osmi pokoji v přízemí zadního traktu. Zároveň už se připravuje rekonstrukce, opět díky podpoře města, těchto osmi pokojů, z nichž postupně vzniknou malé útulné byty s veškerým komfortem.

Samozřejmostí přitom budou další větší i menší společenské akce, které klientům zpříjemňují jejich pobyt. Mají jak pohodlí, tak zábavu, za kterou nemusí nikam daleko docházet. Například obyvatelé Domova se zvláštním režimem, kteří žijí v rekonstruovaném bývalém chmelovém skladu, mohou jen vyjít na balkon – a jsou nad zahradou, kde se konají různé akce, ale zároveň zůstávají ve svém důvěrně známém prostředí. Prostě doma. Tomáš Kassal

2006zatec1

2006zatec2

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru