Improvizovaný "zvlhčovač" tropického vzduchu v podobě hasičského vozu brádzí ulicemi Žatce. Foto zdroj: FB Hasiči Žatec
Louny

Lounsko – V tropický dnech, které Česko v tomto týdnu bezesporu zažívá, se sluncem rozpálená města mění v nesnesitelnou výheň. Svlažit silnice a chodníky vyrážejí většinou kropící vozy. Na Lounsku mají ale i jiné vychytávky.

Například v Žatci povolávají do boje s vysokými teplotami hasiče. Improvizovaný "zvlhčovač" tropického vzduchu v podobě hasičského vozu brázdil žatecké ulice na žádost městského úřadu třeba už 14. června (foto č. 1). Přežít vedra pomáhají hasiči i v těchto velmi parných dnech. Jak sami trefně na svém facebooku napsali, takhle to vypadá, když je v Žatci abnormální hic (foto č. 2).

2606hasicizatec

2606hasici1

2x foto: Hasiči Žatec

Na Mírovém náměstí v Lounech mají pro osvěžení mlžnou vodní bránu. Lidé se tak v horku mohou projít pod jemnou vodní tříští, které je příjemně ochladí.

2606branalouny

CHLADIVÁ LÁZEŇ NA NÁMĚSTÍ V LOUNECH. FOTO: MĚSTO LOUNY

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru