V Žatci si můžete o víkendu vytvořit vlastní sochu. Koná se tu již 4. ročník Žateckého sochání
Ilustrační foto: archiv
Louny

Žatec - V sobotu 20. července od 13 hodin pořádá Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci již čtvrtý ročník výtvarné dílny pod širým nebem. Akce se koná v zahradě Křížovy vily.

Opět se bude pracovat s ytongem, což je materiál poměrně měkký a lehce tvarovatelný s pomocí základních kutilských nástrojů. Navíc bude přítomen zkušený odborník Josef Šporgy, který rád poradí či pomůže. Probuďte v sobě sochaře a odneste si jedinečné umělecké dílko.

Potřebné náčiní bude volně k zapůjčení. Pokud však máte možnost, nebude ke škodě, když si donesete nástroje vlastní (pilka, pilník, majzlík, kladívko, špachtle a podobně). Ochranné pomůcky, zejména brýle, si zajistěte sami podle uvážení.

Není nutné se na akci hlásit předem, pórobetonové tvárnice budou k dispozici pro každého účastníka zdarma. Můžete samozřejmě tvořit i ve skupině nebo se přijít jen tak podívat. Děti do patnácti let se mohou sochání zúčastnit pouze pod dohledem dospělého. V případě deště bude akce přesunuta na jiný termín.

Vstupné: dospělí 50,- / děti 25,-

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru