FOTO: Řopík Pod Šancemi pořádně prokoukl! Podívejte, co všechno tam při úklidu našli
Foto: Muzeum Na Kočičáku/město Louny
Louny

Louny - Každé město se snaží během léta nabídnout místním i turistům „něco“ nového, co by upoutalo jejich pozornost, a nejinak tomu je i letos. Řeč je o další obnově objektu lehkého vojenského opevnění v Lounech, který prošel na jaře rekonstrukcí.

Po rozprašovací vodní bráně na Mírovém náměstí, veřejném grilovacím prostoru na Výstavišti či zpřístupnění piazzetty před Vrchlického divadlem můžete při svých toulkách městem zhlédnout na vycházkové zóně pod hradbami druhý z renovovaných objektů lehkého opevnění, tzv. „řopíků“, který vyklidilo, vyčistilo a opatřilo dobovým nátěrem Muzeum čs. opevnění z let 1936-1938 Na Kočičáku v Chomutově, čímž průběžně plní podmínky dlouhodobého pronájmu tří bunkrů uzavřeného s městem Louny na jaře 2019.

V blízkosti obou nově rekonstruovaných řopíků by se měly ještě instalovat infocedule přibližující strhující, temně laděný, úsek naší předválečné historie. Při výpravě za poznáním je nutné dbát na zvýšenou opatrnost při chůzi!

foto

Takto vypadal pevnostní objekt v Lounech před rekonstrukcí, jak ho zachytili pracovníci chomutovského muzea Na Kočičáku:

2207kocicak5

2207kocicak13

2207kocicak4

2207kocicak6

2207kocicak7

2207kocicak9

2207kocicak12

2207kocicak11

2207kocicak1

Pevnostní objekt před rekonstrukcí. 9x foto: Muzeum Na Kočičáku

Objekt po rekonstrukci:

2207kocicak2

2207kocicak14

A tady už je hotovo! 2x foto: město Louny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru