V Žatci řádí vandalové, ničí mladé stromy! Město žádá obyvatele o pomoc
Vandalové ničí stromy, město žádá obyvatele o pomoc. 3x foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Mladé stromy, které už několik let rostou u cyklostezky mezi ulicemi J. Vrchlického a Vol. Čechů, ničí neznámí vandalové. Sekají do kmenů nožem a odírají kůru.

Na místě se už od března zvýšil dohled městské policie, ničení stromů přesto pokračuje. Město Žatec proto žádá občany o pomoc a o nahlášení přítomnosti vandalů na městskou policii.

Ničení stromů bylo poprvé ohlášeno v březnu, působila je prý omladina ve věku kolem 15 let. „Sekají do kmenů nožem, čímž narušují životní funkce dřevin. Stromy byly ošetřeny a požádala jsem městskou policii o častější kontroly,“ uvedla Martina Mrázková z Odboru místního hospodářství a majetku MěÚ Žatec.

V červnu se ale vandalství opakovalo, pachatelé zůstávají neznámí. O pomoc při ochraně poškozovaných stromů a při dopadení vandalů proto město žádá i občany Žatce: "Kdo by byl svědkem ničení stromů, ale i jiného majetku v ulicích města, nechť prosím neprodleně volá městskou policii a vandalství nahlásí! Děkujeme!" Tomáš Kassal

foto

2307vandal1

2307vandal2

Stezka s poničenými stromy. Foto: Město Žatec

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru