Sochy na fasádě radnice v Lounech čeká restaurování
Sochy na fasádě radnice čeká restaurování. Foto: město Louny
Louny

Louny - Od pondělka 5. srpna do 31. října bude probíhat restaurování souboru alegorických soch umístěných na jižním průčelí fasády historického objektu radnice na Mírovém náměstí v Lounech.

Práce bude provádět, na základě výběrového řízení, MgA. Tomáš Otoupal, Šebkovice 197. Restaurování soch bude zrealizováno dle restaurátorského záměru Radomila Šolce a Jarmila Plachého.

Práce budou prováděny z lešení umístěného na přilehlém chodníku radnice. Vstup do budovy jak pro pracovníky úřadu, tak i pro veřejnost bude hlavním vchodem, který bude zachován.

"Věříme, že restaurování soch přispěje ke zkrášlení nejen historické fasády radnice, ale i náměstí města. Omlouváme se za ztížený pohyb v blízkosti radnice a zároveň děkujeme všem za pochopení a shovívavost," stojí na webových stránkách města.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru