Není to ztracené? O kruhových objezdech, které žádají obyvatelé v petici, se dál jedná
Záchranáři zasahují u tragické nehody z minulého čtvrtka. Foto: čtenář
Louny

Žatec - Výstavbu dvou kruhových objezdů na Plzeňské ulici požadují v petici obyvatelé Žatce. Ulice je hlavním průtahem městem na cestě z Mostu na Plzeňsko a v posledních měsících si nehody na dvou křižovatkách vyžádaly dva lidské životy.

Petice vznikla minulý pátek, od té doby ji prostřednictvím webových stránek e-petice.cz podepsalo přes pět stovek lidí. Autoři petice požadují výstavbu okružních křižovatek na křížení s ulicemi Husova a Osvoboditelů kvůli zvýšení bezpečnosti.

Město Žatec jedná o vybudování bezpečnějších křižovatek na rušné silnici číslo 27 s Ředitelstvím silnic a dálnic už několik let. „Proto iniciativu obyvatel vítáme a podporujeme. Čím víc hlasů a argumentů, tím lépe. O kruhovém objezdu u TESCO jedná město už asi deset let, o kruháku v ulici Osvoboditelů mluvíme s ŘSD celou doby od poslední rekonstrukce,“ potvrdil dlouhodobá jednání místostarosta Žatce Jaroslav Špička.

Křižovatka ulic Plzeňská a Osvoboditelů má novou podobu několik let, po rekonstrukci jsou na ní i ostrůvky pro bezpečnější přecházení chodců. I tak ale město Žatec trvá na tom, že z hlediska bezpečnosti by bylo vhodnější, kdyby ŘSD proměnilo křížení silnic na kruhový objezd. Posun v jednáních zatím ale není žádný.

Naopak u křižovatky Plzeňské s Husovou ulicí se změny chystají. Městu Žatec se podařilo vyjednat změnu v dopravním značení, takže křižovatka by měla být bezpečnější. ŘSD podle posledních informací z poloviny srpna už stanovilo úpravu dopravního značení a pracuje na přípravě realizace. Další úpravy zajišťuje město: už provedlo opravy výtluků a krajnice v části vozovky, připravuje také veřejné osvětlení, aby byla křižovatka přehlednější.

Důležité je, že ŘSD už se nestaví tak odmítavě jako dříve ani k přestavbě na okružní křižovatku. Žatec se snaží postoj Ředitelství silnic a dálnic změnit i tím, že hledá další zdroje financování stavby, aby proměnu nebezpečné křižovatky co nejvíc podpořilo.

Ani v tomto případě ale zatím k úplné shodě na vybudování kruhového objezdu nedošlo. Petice obyvatel ale může být dalším důležitým argumentem. (tka)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru