OBRAZEM: Velkolepý průvod v Lounech! Základní umělecká škola oslavila 70. narozeniny
Pěkně svižně a v pochodovém tempu odstartovaly oslavy 70. narozenin Základní umělecké školy. 12x foto: ZUŠ Louny
Louny

Louny - Pěkně svižně a v pochodovém tempu odstartovaly oslavy 70. narozenin Základní umělecké školy.

Historie uměleckého školství v Lounech se začala psát 17. října 1949, kdy 286 lounských dětí vstoupilo do Městského hudebního ústavu. Dnes má Základní umělecká škola v Lounech 750 žáků a většina z nich se zúčastnila slavnostního pochodu městem ve středu 9. října.

Velkolepý průvod vedl Dechový orchestr pod taktovkou Jaromíra Laksy podpořený bicími nástroji pod vedením Jiřího Soukupa, mažoretky vrtěly hůlkami, klavírní oddělení se pyšnilo černobílými outfity a šerpou s klaviaturou, dramaťáci byli okostýmovaní, výtvarníci pomalovaní, balonky vesele praskaly a lidi mávali. Před radnicí přivítal průvod pan místostarosta V. A. Hons a na chodnících jej vítali usmívající se rodiče a přátelé ZUŠ.

Cíl průvodu byl před skvěle zrekonstruovaným pavilonem A na Lounském výstavišti, kde návštěvníky přivítal ředitel školy pan Petr Novotný a čekala je hudební lahůdka. Originální zpracování rockových hitů v podání kapely Multiplayer pod vedením Jiřího Soukupa roztančilo a roztleskalo příchozí davy, kapela přidávala a není se co divit – na 50 zpěváků, 6 bubeníků, 5 kytaristů a 3 baskytaristi nenechají v klidu žádného hudebního příznivce.

Po koncertě se v pavilonu malovalo na papíry, šaty a obličeje, děti tvořily a vybarvené se vracely domů. Dokonce přes všechny prognózy zapomnělo nad Louny pršet, takže úvod oslav se maximálně vydařil. A proč úvod? Kromě několika komornějších akcí jednotlivých oddělení nás čeká ještě velký Narozeninový koncert.

Poznamenejte si do kalendáře 26. listopad, kdy se ve Vrchlického divadle představí hvězdy a hvězdičky, ti, kteří svou uměleckou dráhu odstartovali právě v naší škole, nebo pro které je kumšt dodnes koníčkem, kterému se věnují. Ostatně to se za 70 let nezměnilo, naše touha obohatit životy dětí o krásno a dát šanci rozvíjet, co je v našich dětech dobrého.

Milena Syrovátková

foto

1110zus2

1110zus3

1110zus5

1110zus6

1110zus8

1110zus9

1110zus10

1110zus11

1110zus12

1110zus4

1110zus7

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru