Nákladní ulice je po rekonstrukci opět průjezdná, přibylo víc chodníků
Nákladní ulice je po rekonstrukci opět průjezdná, přibylo víc chodníků. FOto: město Žatec
Louny

Žatec - Novou podobu má Nákladní ulice, která se pro motoristy otevřela minulý pátek. V rámci stavby byl opraven povrch silnice, vznikly nové chodníky či ostrůvek, jenž umožňuje bezpečnější přecházení v blízkosti divadla.

Celá stavba už slouží veřejnosti, ačkoliv město ještě stavbu nepřevzalo, stane se tak až po odstranění nedodělků, uvedl místostarosta Žatce Jaroslav Špička. Úředníci nyní předají dodavatelské firmě seznam vad a nedodělků. Teprve po odstranění těchto nedostatků dojde k převzetí stavby v hodnotě zhruba 20 milionů korun.

K obnovení provozu v Nákladní ulici došlo v pátek 11. října, tedy přesně podle předem určeného termínu. Teoreticky by mohla být ulice uzavřená déle, až do odstranění všech závad. To by ale také znamenalo prodloužení uzavírky a komplikaci provozu ve městě.

V rámci rekonstrukce se pokládal nový povrch vozovky v délce 800 metrů. Podél části vozovky vznikly nové chodníky, nově tak lze chodit po obou stranách silnice od křižovatky s ulicí Karla IV. až pod Libočanskou branku. Nové je veřejné osvětlení, zmíněný ostrůvek u divadla nebo vyznačená parkovací místa nad prostorem U-rampy. Část prostoru, kam by se kvůli prostoru nevešla parkovací místa pro auta, slouží nově pro parkování motocyklů.

Tomáš Kassal

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru