Rozdávají radost seniorům, pomáhají onkologicky nemocným dětem. Ženy z Drahonic slovo lhostejnost neznají
6x foto: VSČR
Louny

Nové Sedlo - Odsouzené ženy z Nového Sedla, objektu Drahonice mají v letošním roce za sebou již několik úspěšných veřejně prospěšných akcí, například „Děláme radost babičkám a dědečkům“, „Pomoc onkoláčkům“ a „Návrat ke kořenům." Proto 29 odsouzených žen z Věznice Nové Sedlo-objektu Drahonice nezůstaly lhostejné a zapojily se i do celorepublikového projektu 72 hodin.

Cílem tohoto projektu je v rámci tří dnů dobrovolnických aktivit zapojit co nejvíce lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho. Pro odsouzené byly naplánovány na dny 10. až 13. října tři projekty.

Prvním projektem udělaly radost babičkám a dědečkům v Domově pro seniory v Podbořanech. Odsouzené pod vedením sociální pracovnice a pedagožky volného času připravily pásmo, ve kterém byla krátká pohádka, několik básní a lidových písniček. Senioři byli nadšení a lidovky si s odsouzenými zazpívali.

Druhým projektem byla obnova hrušňové aleje kolem cesty od kostela sv. Jiljí v obci Libyně k Vochlické rozhledně. Zde v rámci několika extramurálních aktivit odsouzené připravily terén pro výsadbu, vyřezaly náletovou zeleň a provedly drobné terénní úpravy.

V sobotu pak pod dohledem zkušeného vychovatele-terapeuta vyhloubily díry, zasadily 13 hrušní a ke každé z nich daly opěrnou tyč a pletivo proti okusu. Představitelé Občanského sdružení byli prací odsouzených nadšeni a odpoledne při koncertu v kostele sv. Jiljí veřejně poděkovali objektu Drahonice za vynikající spolupráci.

Třetím projektem byla výroba hraček a jiných předmětů. Odsouzenými bylo pod vedením vychovatelek a pedagožky volného času vyrobeno velké množství krásných hraček a předmětů pletených, háčkovaných, ale i šitých. Vyrobené věci budou předány do „Předvánočního charitativního jarmarku“ pořádaného Nadačním fondem „Šance onkoláčkům“.

Výtěžek pak půjde na podporu onkologicky a jinak nemocných dětí. Odsouzené ženy z objektu Drahonice potvrzují, že slova lhostejnost a nezájem nemají ve věznici místo a šikovné ruce, ochota se silně vpisují do spolupráce se subjekty, které se bez pomoci veřejnosti neobejdou.

eko

foto

2310veznice1

2310veznice2

2310veznice4

2310veznice5

2310veznice6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru