Jak budovat a rozvíjet Louny? Zástupci měst si vyslechli zajímavou přednášku špičkových architektů
Foto zdroj: město Louny
Louny

Lounsko - Pět špičkových architektů přednášelo zástupcům Loun, Žatce, Litvínova, Chomutova, Mostu a řadě menších obcí lounského okresu o tom, jak budovat a rozvíjet jejich města.

„Zajímají nás zkušenosti z jiných měst. Jak profesionálně a transparentně plánují svůj rozvoj, protože právě tyhle zkušenosti potřebujeme pro Louny a debatu o naší budoucnosti,“ řekl na zahájení debaty Pavel Janda, starosta Loun, který odbornou konferenci zaštítil.

Ing. arch. Jana Kubánková, organizátorka akce, zmínila, že v Lounech žije více než polovina lidí na sídlišti a že plánování města by se mělo dotknout i této oblasti. Upozornila na problematiku veřejného prostoru i ulice Osvoboditelů, která má vysoký potenciál rozvoje a nyní ve městě nepůsobí nejlépe.

„Načerpali jsme tu informace z jiných měst, z architektonických soutěží, od městského architekta. Oceňuji otevřený přístup řečníků i k živým tématům jako je zapojení občanů nebo transparentnost či důležitosti kompromisu. Přesně tohle naše město potřebuje – hledání cesty, která bude přijímaná občany i odborníky. Louny si takový přístup zaslouží,“ uvedl Pavel Janda.

Přestože celá akce byla koncipována jako diskuse s odbornou veřejností, přislíbil starosta Pavel Janda, že město Louny v nejbližší zveřejní videozáznam celé události na internetu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru