Při další dopravní akci dostali tentokrát pokutu i chodci a jeden cyklista
ilustrační fot, zdroj: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj - V minulém týdnu probíhala v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená nejen na řidiče, ale také na kontrolu chování chodců v silničním provozu.

Policisté během akce zjistili celkem 78 dopravních přestupků, za které udělili 74 pokut ve výši 32 700 korun. Správním orgánům obcí byly oznámeny 4 závažnější přestupky. Pravidla silničního provozu porušilo 17 chodců a policisté jim udělili pokuty v celkové výši 3 400 korun.

Kromě chodců zkontrolovaly policejní hlídky také 119 vozidel. "Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili v 16 případech, následoval ve 14 případech nevyhovující technický stav. Nepoužití bezpečnostních pásů pokutovali policisté v 10 případech a nepoužití zádržného systému v 7 případech. Požití alkoholických nápojů nebo návykových látek policisté nezaznamenali. Za dopravní přestupek zaplatil pokutu také 1 cyklista," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru