Králíček Jojo natáčený i v Žatci má šanci na čtyři Oscary
Králíček Jojo natáčený i v Žatci má šanci na čtyři Oscary. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Celkem čtyři nominace na prestižního filmového Oscara získal film Králíček Jojo, který se z velké částí natáčel v červnu a červenci 2018 i v Žatci. Do kin šel snímek režiséra Taiky Waititiho loni, vyhlášení Oscarů proběhne v únoru.

Americká filmová akademie nominovala Králíčka Jojo ve třech ze třinácti hlavních kategorií. Protiválečný film, v němž Adolfa Hitlera ve své válečné satiře představoval sám režisér, má šanci získat nejvýznamnější cenu v kategorii Nejlepší film. Taika Waititi byl nominován v kategorii Scénář podle předlohy a Scarlett Johanssonová má nominaci na cenu Herečka ve vedlejší roli. Čtvrtou nominaci získala navíc česká výtvarnice Nora Snopková v kategorii Výprava opět díky tomuto filmu.

Nejvíce nominací, celkem 11, získal film Joker režiséra Todda Phillipse. Scarlett Johanssonová má šanci na dva Oscara, nominována byla i jako představitelka hlavní role ve filmu Manželská historii. Česko má šanci na získání Oscara i díky studentce pražské FAMU Darie Kashcheevě, která získala nominaci za svůj loutkový film Dcera.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru