Co chtějí lidé na Nerudově náměstí? Vodu, zeleň, sochy, ale také funkční pranýř
Nerudovo náměstí v Žatci. foto: Redakce
Louny

Žatec - Nová podoba opraveného Nerudova náměstí se lidem líbí a uvítali by, kdyby se tam konaly kulturní akce. Doplnit náměstí by mohlo víc zeleně nebo vodní prvek nebo výtvarné dílo tématicky zaměřené na pivo či chmel. Takový je výsledek ankety, která přímo na náměstí proběhla v sobotu 29. února.

Ankety se celkem zúčastnilo 40 dospělých a 30 dětí. Zatímco anketa pro děti byla spíš zábavná a hravá, dospělí se mohli vyjádřit k tomu, jak se má náměstí dál upravit a jak se jim líbí.

Ze 40 respondentů jich 31 řeklo, že se jim současná podoba náměstí líbí (6 odpovědí bylo Ne), 35 souhlasilo, aby se tam konaly kulturní akce (4 jsou proti).

Třetí anketní otázka se týkala toho, co by mělo Nerudovo náměstí zdobit. Lidé své návrhy sami vymýšleli. Výsledek?

Nejvíce odpovědí, dohromady 11, požadoval více zeleně v podobě květin nebo stromů.

Dalších 9 lidí touží po vodním prvku v podobě fontány či kašny.

Celkem 8 odpovědí navrhuje dílo s chmelařskou či pivní tématikou.

Z dalších odpovědí zaujaly tipy, jako žatecký lev, chmelový kůň či socha podobající se bratislavskému „čumilovi“. Dva lidé navrhovali sochu Jana Nerudy, jeden sochu T. G. Masaryka.

Pomyslnou cenu za nejoriginálnější odpověď by bylo možné udělit dvěma odpovědím: První navrhuje výtvarné dílo v podobě dvou džbánů se štětci a přelévající se vodou a přejmenování na náměstí Oskara Brázdy. Druhá navrhuje hrnčířskou pec (v minulost se náměstí jmenovalo Hrnčířské) a vedle veřejný pranýř, který by byl funkční.

Anketa až do neděle pokračuje na internetu, hlasovat a dávat návrhy je možné prostřednictvím Mobilního rozhlasu v Žatci, do kterého se lidé přihlašují zdarma! Přihlásit se je možné zde: https://mesto-zatec.mobilnirozhlas.cz/

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru