ilustrační foto
Louny

Chomutovsko - Od pondělí 23. března 2020 je z důvodu kompletní opravy komunikace omezen průjezd na dvoukilometrovém úseku silnice I/13 u tepelné elektrárny Prunéřov. Komunikace je kvůli velké intenzitě automobilové dopravy v nevyhovujícím stavu.

Jedná se o dopravně velmi silně zatížený úsek na trase Chomutov – Klášterec nad Ohří, který po provedeném diagnostickém průzkumu vykazuje nevyhovující skladbu konstrukce a nehomogenitu krytu vozovky. Opravu plánovalo ŘSD ČR provést již na podzim loňského roku, vzhledem k nové vyhlášce o odpadech (PAU), která mimo jiné zavádí laboratorní zkoušky vytěženého materiálu, však došlo k posunutí termínu opravy až na jaro letošního roku. Předběžný termín dokončení opravy komunikace v předmětném úseku je 23. 5. 2020.

Rekonstrukce směrově nerozdělené komunikace I/13 v provozním staničení km 38,786–40,746 začíná před křižovatkou s komunikací III/1981 a končí před křižovatkou s komunikací III/01328 a III/22318.

Během opravy komunikace bude v denní pracovní dobu provoz řízen náležitě poučenými a označenými osobami, po skončení denní pracovní doby provoz bude řízen kyvadlově přechodnou semaforovou soupravou. Na základě vypracovaného dopravně-inženýrského opatření je oprava rozdělena do celkem osmi etap, ve kterých budou po částech opraveny oba jízdní pruhy komunikace.

Na přání Dopravního inspektorátu Chomutov nebylo uvažováno s objízdnou trasou po souběžné silnici kolem elektrárny Prunéřov (EPRU) – komunikace nemá požadované kapacitní parametry pro bezpečné převedení veškeré dopravy ze silnice I. třídy. Navíc během oprav dojde k částečnému omezení provozu v jedné z křižovatek na silnici I/13 vedoucích na souběžnou komunikaci. Tím je využívání této trasy jako objízdné zcela vyloučeno v průběhu všech etap.

V rámci opravy dojde k odstranění stávající vozovky, která bude nahrazena novým asfaltovým souvrstvím. V celé délce úseku budou po obou stranách doplněny chybějící nezpevněné krajnice. V případě mostu ev. č. 13-023 dojde k výměně obrusné vrstvy. Stávající odstavné asfaltové plochy ve staničení km 0,240–0,300 a km 1,868–1,920 budou rovněž opraveny. Podél komunikace již bylo na podzim loňského roku zahájeno čištění příkopů včetně propustků a propustků pod sjezdy k okolním nemovitostem. Dokončení čištění je plánováno v průběhu opravy komunikace.

V polovině dubna tohoto roku ŘSD ČR zahájí ještě opravu přibližně 3,3 km dlouhého úseku komunikace I/13 mezi Prunéřovem a obcí Zelená, která potrvá přibližně dva měsíce.

1903mapa

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru