V kraji je 59 nemocných. Na veřejnosti můžete být nově maximálně ve dvojicích
Roušku už berou všichni jako samozřejmost. Teď musí lidé omezit skupinky. Ilustrační foto: Karel Horký
Louny

ČR – Devětapadesát osob pozitivně testovaných na koronavirus Covid-19 eviduje ke čtvrteční osmé hodině ranní Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. Informovalo o tom město Most, čísla potvrzuje také primátor Teplic Hynek Hanza.

Na Ústecku hygienici vědí o dvacítce potvrzených případů, stejně tak na Děčínsku. Jedenáct lidí onemocnělo na Litoměřicku, dva na Teplicku a Chomutovsku. Na Mostecku jsou čtyři lidé s novým koronavirem, z toho tři v Litvínově. Lounsko je zatím jediné bez potvrzené nákazy.

Počty nemocných se zvyšují v celé republice, ve čtvrtek ráno je jich již 1775, ve středu přibyl zatím rekordní počet pacientů – 291. Deset lidí po celém Česku se již plně uzdravilo, z toho čtyři v Ústeckém kraji. Šest lidí bohužel nemocni Covid-19 podlehlo, žádný z nich v Ústeckém kraji.

Za účelem ochrany veřejného zdraví nařídilo Ministerstvo zdravotnictví pobývat na veřejně dostupných místech nejvýše v počtu dvou osob.

Na základě jednání vlády vydalo Ministerstvo zdravotnictví mimořádné opatření, kterým se prodlužuje zákaz volného pohybu osob na území ČR s výjimkou například cest do zaměstnání či obstarávání základních životních potřeb, jako je například nákup potravin.

Současně se nařizuje omezit pohyb na veřejně dostupných místech a omezit kontakty s jinými osobami na nezbytně nutnou míru. Pobývat na veřejně dostupných místech se umožňuje nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácnosti, výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti či účasti na pohřbu.

Nadále se omezení pohybu nevztahuje také na cesty v neodkladných úředních záležitostech, pobytu v přírodě nebo účasti na pohřbech.

Současně je nutné zachovávat při kontaktu s ostatními osobami odstup nejméně 2 metry, pokud je to možné.

Cílem všech navržených změn v návaznosti na de facto shodná omezení dříve přijatá usnesením vlády je snaha o dočasné maximální omezení sociálních kontaktů mezi lidmi, s výjimkou nezbytných cest, tak aby se v největší možné míře zamezilo komunitnímu přenosu onemocnění koronavirem.

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví navazuje na usnesení vlády a bylo vydáno na dobu od 24. března.2020 od 6 hodin do 1.dubna 2020 do 6 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru