Na Lounsku je první nemocný koronavirem. Starostové chtějí v okrese odběrové místo
Odběrové místo v areálu mostecké nemocnice. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Louny

Okres Louny – V okrese Louny hygienici poprvé potvrdili jeden případ nemoci Covid-19 způsobený novým koronavirem. V celém kraji je již evidovaných 67 onemocnění.

Lounský okres jako jediný v celém kraji dlouho odolával nákaze nemocí Covid-19. Už ve čtvrtek večer se ale měla situace změnit a podle informací starosty města Louny měli být v okrese nemocní již dva lidé.

„Dle neoficiálních informací, které se mi podařilo teď (ve čtvrtek v 18:54 hodin) zjistit, jsou pozitivní testy v okrese Louny již dva. Pokud je to pravda, je dobře, že o případech epidemiologové ví a mohou podle tohoto zjištění postupovat,“ píše na sociální síti lounský starosta. Tuto informaci hygienici nepotvrdili.

Dle slov Pavla Jandy chtějí společně se starostkou Žatce Zdeňkou Hamousovou znovu požádat Ústecký kraj, respektive Krajskou zdravotní, aby bylo v lounském okrese zřízeno odběrové místo a lidé tak nemuseli jezdit do Mostu či Chomutova.

V kraji je již 67 případů nemoci. Vedle Lounska mají čtyři zjištěné nemocné v sousedním Mostecku a dva na Chomutovsku. Teplicko hlásí tři nakažené. 25 lidí je na Ústecku, 12 na Litoměřicku a 20 na Děčínsku. Čtyři lidé se z onemocnění již plně vyléčili.

V celé republice je již deset uzdravených pacientů, ale devět lidí zemřelo. Aktuálně se ví o 2 062 onemocnění. Provedeno bylo celkově 31 127 testů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru