Opilý mladík narazil autem do domu a stromu. Ještě mladší opilý řidič naboural několik aut
Ilustrační foto: HZS ČR
Louny

Lounsko a Žatecko - Lounští dopravní policisté došetřili v tomto týdnu dva podobné případy. V obou se jednalo o řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu, které vyústilo v dopravní nehodu.

První případ se stal koncem března v ulici Svatopluka Čecha v Žatci. Tam se alkoholem ovlivněný 24letý muž ze Žatce zřejmě plně nevěnoval řízení, vjel na chodník a narazil do domu. Poté s vozidlem zn. Škoda Octavia vycouval zpět na vozovku a podle všeho se snažil z místa ujet. Řízení však nezvládl a znovu vyjel mimo silnici, přičemž tentokrát narazil do stromu. Tím jeho jízda skončila. Rozbor krve u řidiče prokázal 2,27 promile alkoholu. Podezřelý jeho požití u výslechu doznal a uvedl, že svého jednání lituje. Událost se naštěstí obešla bez zranění. Při kolizi však vznikla škoda na vozidle v předběžné výši 20 tisíc korun. Poškozením fasády domu byla způsobena přibližně dvoutisícová škoda.

Podobný scénář měla i další nehoda. K té došlo o měsíc později také v Žatci, tentokrát na ulici Náměstí svobody. "Teprve 18letý řidič pod vlivem alkoholu tam s automobilem zn. Volkswagen Golf narazil do zadní části zaparkovaného osobního vozidla zn. Škoda Octavia. Po nárazu došlo k převrácení automobilu zn. Volkswagen na bok a vozidlo zn. Škoda, které se nárazem dalo do pohybu, narazilo do dalšího zaparkovaného vozu zn. Audi. To se pak obdobně střetlo ještě s dalším vozidlem zn. Škoda Octavia. Celková škoda na všech zasažených vozidlech byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun," uvedla mluvčí Policie ČR Miroslava Glogovská.

Mladík při nehodě utrpěl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření na chirurgii. Spolujezdec sedící vzadu vyvázl bez zranění. I tento nezodpovědný řidič žijící v Žatci při výslechu policistům požití alkoholu před jízdou přiznal. Vyšetření krve ukázalo na hodnotu 1,8 promile.

"Oběma mužům policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za jejich prohřešek jim podle zákona hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," sdělila tisková mluvčí policistů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru