V žateckém parku pod nemocnicí vznikne s novými schody i pěšina pro kočárky
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Nové schody v městském parku a bezbariérová pěšina pro kočárky či cyklisty vzniknou do podzimu v parku pod nemocnicí. Schody a pěšinu pro kočárky vybuduje město, které využije příspěvek 100 tisíc Kč ze soutěže Ahoj, krásné Česko. V ní Žatec uspěl díky hlasování obyvatel.

Lidé mohli hlasovat na webu Ahoj, krásné Česko v průběhu dubna a května, Žatec získal druhý nejvyšší počet hlasů.

V průběhu prázdnin dojde k vybudování nových schodů v městském parku na trase, kudy se chodí směrem k obchodní zóně u Kauflandu nebo do Podměstí. Vedle schodů vznikne rovněž bezbariérová pěšina pro kočárky či cyklisty. Bezbariérový průjezd parkem veřejnosti chybí.

Jeho vybudování urychlil úspěch Žatce právě v soutěži Ahoj, krásné Česko, kterou pořádaly společnosti Unilever, Architekti bez hranic a Lepší místo. V hlasování veřejnosti mohli lidé volit zlepšení veřejného prostoru v některém ze dvou desítek měst, přičemž tři nejlepší získala příspěvek 100 tisíc Kč. Nejvíce hlasů obdržel Jeseník, druhý byl Žatec, třetí Čelákovice.

„Oprava schodů v parku a vytvoření cesty pro kočárky či cyklisty byla v plánu města už několik let. Hlasování lidí a úspěch v soutěži urychlil realizaci, žatecké veřejnosti patří velký dík za její aktivitu,“ prohlásila starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Začít používat by se schody a bezbariérová pěšina mohly začít na konci října.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru