OBRAZEM: Více míst, méně chaosu a hluku v centru. To byla žatecká Dočesná jinak!
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Šermíři nikoliv u divadla, ale na Chmelařském náměstí. Rocková muzika? Místo Letního kina v Klášterní zahradě. Memoriál Lojzy Lupulína v Žateckém pivovaru bývá každý rok – ale ne o Dočesné. A dá se zaparkovat na náměstí Svobody, kudy v poklidu jezdí i kočár s koňmi!

O víkendu proběhlo nejvíc akcí z programu Žatecké Dočesné jinak – a potvrdilo se při nich, že letošní Dočesná je opravdu jiná. Navíc – ještě neskončila…

Program složený z více menších akcí na více místech města znamenal, že lidé, třeba i s kelímky piva v rukou, museli při přecházení mezi jednotlivými místy ujít více (kilo)metrů. Ale s nikým se netlačili, v ulicích bylo i méně nepořádku.

Některé věci se proti tradiční Dočesné nezměnily, jen zmenšily: Z vlakového nádraží mířily do centra jen malé skupinky návštěvníků odjinud. Německých diváků dorazilo podstatně méně. Zato nebyl problém nechat otevřené žatecké prodejny, jako cukrárny a restaurace i přímo v centru města.

A když letošní program pojmeme v celé šíři, tak nechyběly ani chmelařské tradice, akce pro děti a pestrá nabídka hudebních programů. Včetně vystoupení žateckých kapel.

Žatecká Dočesná jinak vytvořená kvůli koronavirovým omezením není horší než tradiční Dočesná. Je jiná, jak ukázal i tento víkend. Bude inspirativní pro další roky?

(Tomáš Kassal)

foto

0709docesna2

0709docesna3

0709docesna4

0709docesna5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru